• Prettodjup och ekospya

  Posted on februari 19, 2008 by in Konst och kultur, Resor

  Vid möte med nära och kära kommer frågan upp varför jag kallar en av mina bilder INDUSTRIALISERINGEN=19  91=NEGNIRESILAIRTSUDNI. Jag får säga som det är, jag var bara prettodjup när jag valde titeln. Detta fina ord, pretto, jag älskar det. Pretentiösa tendenser och företeelser, människor som är, just det, pretto. Och jag, jag låtsades vara djup och kallade bilden som ovan. Var prettodjup. Och kanske lite rolig också (den som tittar på bilden kanske kan se en VISS koppling till industrialiseringen. Eller inte. I så fall tycker ni BARA att titeln är prettodjup).

  Ekospya. Nytt ord. Man spyr (här en åksjuk Sarisen i bilen mot promenadvänlig skog), men man spyr i en ekologisk kasse. Allt kan återanvändas ekologiskt. Ekospya. Fast det blev ingen spya. Kanske hon avleddes av mitt fina ord för det som kunde hända. Att ekospy.

  När vi återkommmer efter vår promenad spelar vi spel. Vad, frågar ni? Alfapet, förstås. Fast här tillåts inga ny-ord. Endast SAOL:s registrerade ord accepteras. Språkfundamentalism= 19, det med! 

  Andra bloggar om: Ord, språk, utflykt, SAOL

  Relaterade bilder: