• Nej till ”No Country for Old Men”

  Posted on mars 6, 2008 by in Konst och kultur

  Nej, det begriper jag inte alls! Skulle detta vara årets bästa film? Det förstår jag inte hur man kan tycka. No Country for Old Men av bröderna Coen är ingenting jämförd med There Will Be Blood som jag såg för någon vecka sedan. Och vad gäller blod – ja, var det blod i den filmen så var det litervis i denna. Sällan har jag sett så mycket blodigt dödande på film. Och varför? För att beskriva psykopatens totala avsaknad av medmänsklighet och allt annat som gör oss civiliserade? I så fall har jag sett just det göras mer övertygande. Dessutom hängde jag inte med i storyn, fattade inte slutet och tycker sist men inte minst, att det är inte jag som är dum utan filmen som är dålig. Välgjord, välspelad, lite rolig. Otäck. Men inte good enough.

  Läs: DN som ger 5, Sydsvenskan som ger 5, Svenskan som ger 5. Av mig får den med tvekan 3.

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Adam skriver:

  ska satsa på att se den ändå under helgen. har hört bättre om den av andra så hoppet lever.

 2. Evan skriver:

  Jahaja. Vi var tio pers, rekord för Matofilm, skolans egen filmklubb (fast lite fusk, eftersom Mats var med) och alla var lika förbryllade. Ska bli kul att höra vad du säger. Vi ses på lördag!

 3. Dan skriver:

  Du tycker filmen är dålig bara för att du inte förstår handlingen, No Country for Old Men är knappast något mer våldsam än andra filmer.