• Ekochic?

  Posted on maj 26, 2008 by in Allmänt filosofiskt

  Rakel Chukri skriver väl om nya tidningen Eco Queen i söndagens Sydsvenskan. Åsa Holmström som är chefredaktör för tidningen som kom ut med sitt första nummer för någon vecka sedan, sägar att syftet är att hjälpa läsaren "bli lite mer eco på ett lättsamt och lustfyllt sätt" och vara en tidning helt "utan tråkiga pekpinnar. Men full av härliga möjligheter". Jaja. Vad är att vara eco på ett mer lustfyllt sätt? Är ekologi en fråga om lust alls? Nej, knappast.

  Men här handlar det om att stapla så många säljande ord som möjligt – eco (med "c", det ska vara globalt!), lust, lättsamt, utan pekpinnar. Jo, då säljer eco! Rätt äcklande tycker jag. Moralfrågor är aldrig lätta och lustfyllda. Ta ansvar för miljön är en sak, att kombinera det med onödig konsumtion är problematiskt. Varför hymla med det?

  Andra bloggar om: Eco Queen, moral, miljön

  Relaterade bilder:

One Response so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Ekologi som mode. 😛
  Eco Queen, det låter som någon dragshowartist.
  Nej, tar man något på allvar, ja då kommer man med pekpinnar.
  Fy!