• Slottsträdgården

  Posted on juni 11, 2008 by in I terrängen, Konst och kultur

  Jag upptäcker min barndoms stad Malmö igen. Det finns bland annat massor med bra restauranger. En som jag verkligen rekommenderar är Gazpacho på Västergatan. Deras lunchbuffé är en höjdare och inte alls dyr med tanke på den höga kvalitén på maten.

  Och gå därifrån över till Slottsparken. För där finner du bland annat Slottsträdgården som är väl värd ett besök. Trädgården som är öppet dygnet runt, har en ekologisk profil och är vacker och lärorik att besöka. John Taylor är trädgårdsmästare och vi fick igår, några stycken, en guidning av den pratglade engelsmannen som uppenbarligen älskar "sin" trädgård, som han dock stolt benämner en trädgård för alla.

  Trädgården har funnits sedan 1997 men det var först 2004 som den kom att stå under Malmö stads ansvar, då John Taylor anställdes. Taylor har på senare tid varit mycket medial, bland annat i samband med att nya Linnéträdgården invigdes eller då cannabisplantor hittades i kommunens krukor på stan. "There’s no such thing as bad publicity" säger dock den frejdige trädgårdsmästaren, när vi besöker hans blomstrande paradis.

  Om du ska besöka stället så kommer du, jag lovar, att hitta en oas i ett mer och mer hektiskt Malmö. Ta också en kopp kaffe i det fina kaféet alldeles intill.

   

  Jag målar på, och ser fram emot en sommar då jag förhoppningsvis kommer hit tid och frid att måla och experimentera vidare.  

  Andra bloggar om: Malmlö, Slottsträdgården, John Taylor, akvarell, Restaurang Gazpacho

  Relaterade bilder: