• ”I natt var jag i Buenos Aires!”

  Posted on augusti 10, 2008 by in Konst och kultur, Övrigt

  Mats har blivit förhäxad av Google Earth. Det kan ge repliker till frukosten som "I natt var jag i Buenos Aires!" "Och sen var jag i Rio de Janeiro!" kommer det därefter.

  Denna fascinerande tjänst som ni måste bekanta er med om ni inte redan gjort det, har blivit hans natt-buddy sedan vi beställde våra biljetter till höstens resa till USA. När jag går och lägger mig (vi har haft, vi har, och kommer säkert alltid ha, olika dygnsrytm. Mats är nattmänniska, jag dag-) släpper han loss och besöker än den ena och än den andra platsen på jordklotet. Lärorikt är det också, det finns mycket information länkad att ta del av. Ikväll har vi tittat på Manhattan och kollat läget på vårt hotell …

  Och så har jag med hjälp av den förträfflige dendrologen Peter Linder på Lunds kommun (kolla trädlänken här intill om du vill veta vilka träd som finns utmed Lunds gator) nu fått veta att den växt som jag fotograferat och lagt ut tidigare i JAHAJA. Forum är en blåsärt, på latin Colutea arborescen. Det är en frukt som osökt ger associationer:

   

  Akvarell: Kysstäck frukt

  Förresten: Om du vill titta på bilder på växter av olika slag så finns utmärkta Biopix med en enkel sökfunktion. Här kan du hitta foton på djur, träd och svampar och sidan är bara ett sådant fynd! Lägger den i min länkremsa här intill.

  Till sist: Några nya målade bilder. Gjorda av mig. Just det, i MÅLAT.

  Andra bloggar om: Akvarell, Google Earth, dendrolog, resa, Stenbrottet Dalby

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Karo skriver:

  Hej Eva. Hörde nyss Beatles låt Blackbird för första gången på väldigt länge, 2 år kanske. Hade glömt hur bra den är och hur mycket den får mig att minnas (pappa). Och så kom jag på att det var ju du som hade med den i skolan en gång. Tack för det! =) Hoppas allt är bra med dig?
  Jag har det bara bra, har haft 2 års paus från skolan och nu ska jag flytta till Uppsala och plugga till Livsmedelsagronom på SLU. Spännande!
  Ha det bra /Karolin Andersson

 2. Karo skriver:

  Hej Eva. Hörde nyss Beatles låt Blackbird för första gången på väldigt länge, 2 år kanske. Hade glömt hur bra den är och hur mycket den får mig att minnas (pappa). Och så kom jag på att det var ju du som hade med den i skolan en gång. Tack för det! =) Hoppas allt är bra med dig?
  Jag har det bara bra, har haft 2 års paus från skolan och nu ska jag flytta till Uppsala och plugga till Livsmedelsagronom på SLU. Spännande!
  Ha det bra /Karolin Andersson