• Val och kval och vandring

  Posted on augusti 7, 2008 by in I terrängen, Övrigt

  Nu har vi gjort det: Vandrat till fots till Lund från Dalby! Det tog tre timmar och gav en vacker promenad – ända tills man kom fram till Linero. Nåja, belöningen blev en middag på Glorias (mindre god, faktiskt, men hungern kryddar rätt väl ändå). Att göra denna promenad var en av föresatserna för sommaren: vi skulle prova att gå den väg vi så många gånger kört och någon gång cyklat till våra arbeten. Det var en alldeles speciell känsla att komma gående in mot Mårtenstorget ända hemifrån!

  Annars har sommaren varit full med allehanda sysslor. En sak som blir gjord varje sommar är att hemmets ägodelar ses över med skarpare ögon än under arbetsåret. En matta vi har som är ljus, har blivit funnen för smutsig. Tack och lov då att Orientaliska mattvätten finns! Denna fina firma finns (jaja, jag vet) faktiskt i Östra hamnen (en sådan existerar också!) i Malmö, och jag kan bara varmt rekommendera detta trevliga och prisvärda etablissemang.

  Och så har jag suttit med min mor som ju är 90 år och behöver en del hjälp i hemmet sedan hon fallit och fått en fraktur. Men hör ni, vad säger ni om att Helsingborgs kommun erbjuder 14, ja 14, olika leverantörer av hemservice till sina brukare!? Mamma hade fått ett kuvert hem med papper som skulle fyllas i om hemservice (det många kallar hemtjänst). Döm om min förvåning, förfäran och frustration, när jag inser att jag måste välja mellan över tio olika firmor som ska hjälpa mamma att handla och tvätta två timmar i veckan. Jag menar, kan ni tänka er att man får hem ett kuvert som 90-åring där det ligger 14 presentationer av företag som vill att du ska välja just dem för detta uppdrag? Som 56-åring känner jag att detta är för tungt (och väljer kommunens egen direkt). Detta är väl ändå ett exempel på när den fria konkurrensens heliga ko snarare blir en ängsligt råmande kossa (är osäker på den bilden. Ni får klaga om den är för kass). Muh!

  Andra bloggar om: Hemservice, vandring, Billebjer, Lund, Dalby

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Lizette skriver:

  kan inte låta bli att tänka på när jag var barn och vi gick till & från sta’n från Linero för de stora hösthelgerna. Långt, mörkt, kallt och pappas hand i min…

 2. Evan skriver:

  Fin bild. Fast den stämmer inte med min av dig – jag har alltid sett dig på gatan som heter som du! Men det var kul att göra promenaden. Man blir medveten om avstånd på ett helt annat sätt. Du får prova (fast utan de små!).

 3. liz1e skriver:

  som heter som jag?