• Sopbilen? Nej, ett jordskalv!

  Posted on december 16, 2008 by in Övrigt

  Vaknade med ett ryck i morse, enligt väckarklockan 06.23. Kör sopbilen, som jag hör brumma utanför, på vårt hus? Vad är det för tryck som får huset att skaka? Att ett jordskalv skulle vara orsaken faller inte mig in – Julia som är i San Francisco är mer trolig som offer för sådant.

  Läser i Sydsvenskan att detta är det mest omfattande skalvet på hundra år. Jag hoppas att ingen blev skadad och att vårt hus står kvar när vi kommer hem. Efterskalv väntas …

  Relaterade bilder:

14 Responses so far.

 1. Liz1e skriver:

  nej, man tycker ju att det är sån’t man bara hör om…

 2. Liz1e skriver:

  nej, man tycker ju att det är sån’t man bara hör om…

 3. Evan skriver:

  Jamen, ens kunskap är ju trots allt begränsad av ens erfarenhet!? I varje fall en sådan empirist som jag (nåja, jag har i varje fall varit i Empire State Building …)

 4. Evan skriver:

  Jamen, ens kunskap är ju trots allt begränsad av ens erfarenhet!? I varje fall en sådan empirist som jag (nåja, jag har i varje fall varit i Empire State Building …)

 5. Adam skriver:

  Dagens snackis. Folk reagerade väldigt olika, talade tex med en kille i klassen som genast hoppade upp ur sängen och fram till fönstret medan det fortfarande skakade i hyllorna (varade 10 sekunder). En tjej sa till sin pojkvän att hålla tyst för hon ville sova vidare. En läkare från balkan tog med sig hela familjen och katten ut på gatan för att vänta tio minuter så att inte huset rasade över dem (han hade just empirisk kunskap om sådant). Själv tänkte jag på citytunnelbygget nedanför vårt fönster först, men det var alldeles för kraftigt. Hos oss på fjärde våningen kände man hur hela huset skakade fram och tillbaka. På något sätt var jordbävning det enda som passade in.

 6. Adam skriver:

  Dagens snackis. Folk reagerade väldigt olika, talade tex med en kille i klassen som genast hoppade upp ur sängen och fram till fönstret medan det fortfarande skakade i hyllorna (varade 10 sekunder). En tjej sa till sin pojkvän att hålla tyst för hon ville sova vidare. En läkare från balkan tog med sig hela familjen och katten ut på gatan för att vänta tio minuter så att inte huset rasade över dem (han hade just empirisk kunskap om sådant). Själv tänkte jag på citytunnelbygget nedanför vårt fönster först, men det var alldeles för kraftigt. Hos oss på fjärde våningen kände man hur hela huset skakade fram och tillbaka. På något sätt var jordbävning det enda som passade in.

 7. Evan skriver:

  Ja, det var intressant att höra de olika reaktionerna. Jag talade med två iranier idag, en vuxen och en ung – båda sa, det fattade vi direkt, och den äldre mindes jordbävningen 2004. Flera talade om vettskrämda katter. Visst var det lite ruskigt?

 8. Evan skriver:

  Ja, det var intressant att höra de olika reaktionerna. Jag talade med två iranier idag, en vuxen och en ung – båda sa, det fattade vi direkt, och den äldre mindes jordbävningen 2004. Flera talade om vettskrämda katter. Visst var det lite ruskigt?

 9. Mats skriver:

  Som delaktig i Evas upplevelse tror jag att det var hon snarare än skakningarna som väckte mig. ”Vad är detta” frågade hon. ”En jordbävning” svarade jag och försökte somna om…
  Men Eva bad mig gå upp och titta om sopbilen hade kört på huset. Det hade det nog inte men den stod där jättelik och jobbade med jättecontainern några meter från huset, så då förstod jag att det bara var sopbilens arbete vi känt av, jag har ju också empirisk erfarenhet.

 10. Mats skriver:

  Som delaktig i Evas upplevelse tror jag att det var hon snarare än skakningarna som väckte mig. ”Vad är detta” frågade hon. ”En jordbävning” svarade jag och försökte somna om…
  Men Eva bad mig gå upp och titta om sopbilen hade kört på huset. Det hade det nog inte men den stod där jättelik och jobbade med jättecontainern några meter från huset, så då förstod jag att det bara var sopbilens arbete vi känt av, jag har ju också empirisk erfarenhet.

 11. Slow skriver:

  Skakande!

 12. Slow skriver:

  Skakande!

 13. Jah Hollis skriver:

  Tack så väldigt mycket för det fina julkortet jag fick till jobbet!
  Det gjorde mig väldigt glad och jag vill passa på att önska Dig och Mats God jul och Gott nytt år. Nu får vi så sakteliga börja räkna ner till Dylan-konserten i Malmö arena och vem vet, kanske vi ses då.
  Vi lär inte sitta så långt från varandra.

 14. Jah Hollis skriver:

  Tack så väldigt mycket för det fina julkortet jag fick till jobbet!
  Det gjorde mig väldigt glad och jag vill passa på att önska Dig och Mats God jul och Gott nytt år. Nu får vi så sakteliga börja räkna ner till Dylan-konserten i Malmö arena och vem vet, kanske vi ses då.
  Vi lär inte sitta så långt från varandra.