• I det svaga vinterljuset

  Posted on december 20, 2008 by in I terrängen

   

  Björken väntar på ljus och vår

  I det svaga vinterljuset går jag ut för att känna in vår lugna by, efter en stundom omskakande vecka. Långt från vimlets yra, den tinnitusretande arbetsmiljön, efter en natts god sömn – äntligen, som någon sa, kan jag njuta av det som märkligt nog har en charm. Det låga, tunna ljuset. Lars Tunbjörk som Sydsvenskan har en intressant artikel om idag, men av någon anledning inte lagt ut på nätet, blir aldrig klok på deras principer kring detta, har som ingen annan i sina foton fångat det tungsinne som ligger över den svenska folksjälen, SÅ präglad enligt min tro, av vårt förbannade klimat. Som man på något vis måste älska. Eller hata. Förhålla sig till, heter det visst idag.

   

  Jag stannar utanför polisens kontor

  Vad är det med dem? Har de dåligt självförtroende? Är det Jante som varit framme? Varför får man en känsla av att det är myndigheten ENTRÉ som huserar här med något som heter Polisen som inhyrd? Tala om konstiga proportioner!

   

  Jag är barnsligt förtjust i speglingar

  Det blir liksom two-in-one, två för priset av en. En sådan fantastisk affär, så här i jultid … 

   

  Går ner för att kolla hur det går med det stora byggprojektet bo i Dalby. Det finns en väg! Bra början. Det finns träd som stöttas artificiellt för att så småningom komma att nå samma stabilitet som den äldre vegetationen (se i bakgrunden den lokalt välkända dungen "Svampen"). Det kan bli fint här, om än blåsigt.

   

  Något liknande en adventsljusstake, fångar min blick

  Eller är det en förminskad Chanukkastake? Ingen vet.

  emoticon    emoticon   emoticon     emoticon       emoticon

  JAHAJA!? Mitt bloggprogram, Blogsome, erbjuder tydligen ytterligare redskap för att förmedla känslor, upptäckar jag efter två och ett halvt års användning av programmet.  Nej, jag är inte siamesisk tvilling, men jag applåderar alla, även enhörande, till och med djävulen och så ja, sådär kanske det känns om man är nervös. Hoppas att gumbarna syns, även av er!

  Andra bloggar om: Dalby, jul, Chanukka, Lars Tunbjörk, jordskalv

  Relaterade bilder:

One Response so far.

 1. Evan skriver:

  Inser, när jag återkollar på gumbarna, att den jag tror har ett öra, i själva verket vinkar med ENA HANDEN!! Är inte det någon sorts stående uttryck? Att vinka med ena handen? Eller vad var det nu …