• Öken på rygg

  Posted on januari 8, 2009 by in Konst och kultur

  Jag har fått tillbringa dagen i ryggläge. Efter några kalla dagar i Amsterdam och vadenue’ som gör ryggen kass, kom jag igår iväg till käre kiropraktor Tomas, normalt räddaren i ryggnöden. Så icke denna gång. Jag lämnade kliniken med ännu mer smärta och idag kunde jag svårligen ta mig ur sängen. Ryggskott kallas det. Ont gör det, vad det än är.

  Men – det gav mig tid att läsa ut julklappsboken Öken av Nobelpristagaren Le Clézio. Det var fint, det är en bok som bör läsas med koncentration och i långa svep. Det är en verkligt vacker och rörande roman. Om du vill ta del av mina tankar kring den, så klicka här eller här (för ambivalenta!).  

  Jag kan kolla på amaryllisen som inte fattar att julen är slut! 

  Andra bloggar om: Recension Öken, Le Clézio, ryggskott, kiropraktor

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Slow skriver:

  Kul. Jag läste Öken för länge sedan och kommer inte ihåg så värst, men fick fina minnesbilder av din recension. Sinnligheten kom tillbaka och Le Clézios förmåga att liksom fläta samman N & L med miljön de lever i.
  Sköt om ryggen.

 2. Anders skriver:

  Jag måste bara få sticka in en liten kommentar…

  Jag ska precis läsa det sista kapitlet av Öken ikväll och jag håller med dig om bokens förträfflighet. Ville bara få det sagt. 🙂

 3. Evan skriver:

  Anders, hoppas att du inte blev besviken av det totala intrycket!