• Julia Roberts, Julia, och jag

  Posted on januari 28, 2009 by in Konst och kultur

  Att få operabesök i födelsedagspresent – det gjorde mig glad då, sen inför, och framför allt medan. Föreställningen Julia och jag hörde och såg igår i Malmö av Verdis La Traviata, gick inte av för hackor. Violetta som har den viktigaste rollen, sjöngs med bravur av Kelly Kaduce. Men grejen var, att inte bara kunde hon sjunga, hon kunde dessutom spela. Faktum är att jag blev rörd till tårar i slutscenen. Precis som Julia Roberts i Pretty Woman …
  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=DIl-h6IQKn0&hl=sv&fs=1]
  Lite La Traviata och mycket Hollywood!

  Kelly Kaduce, som dessutom är en riktig snygging, lyfte föreställningen till en nivå som jag aldrig har varit med om i Malmö. Det fanns andra fina inslag, kort balett som var lyckad, stundtals lyckad dekor och mycket fin ljussättning. Men framför allt: Kaduces sång när hon framför de så vackra ariorna i denna kända opera med sitt fina italienska stuk.

  Opera är bäst live, det får jag nog säga. I varje fall när det når den klass gårdagkvällens föreställning hade. Det var nästan fullsatt och sångarna fick stående ovationer. Kul när det blir så bra. Kul att vara med om. Och så är Malmö Opera, som den heter idag, så himla vacker invändigt. Bara det!   

  Andra bloggar om: La Traviata, Malmö Opera, Pretty woman

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Evan skriver:

  Jag kommenterar mig själv: Fasen va bra den filmen är! Jäklar en sådan härlig vuxensaga. Sådeså

 2. Liz1e skriver:

  har du fyllt år??? grattis, grattis!!!
  Älskar Verdi. Älskar Julia Roberts. Och Pretty Woman som jag ser minst 3 gånger om året…. ses i morr’n!