• Ett liv i färg!

  Posted on februari 5, 2009 by in Konst och kultur

  I DN kan man idag läsa om forskning kring färg, hur vissa färger kan sätta fart på idéerna (blått), medan vi i röda miljöer blir bra på detaljer. Kanske stämmer detta. Jag känner mest att jag vill ha mer FÄRG överhuvud taget!! Alltså, blå himmel står som etta, gröna blad står som tvåa, ljust ljus kanske allra mest. Ja, ljus. Jag hatar gråa vintern. Vita vintern är OK.

  Färg är som mat för mig. Jag kan äta gult till middag med lite grönt och som efterrätt ta en brun med lite guld eller blått. Och går inte det tar jag lite rester av gårdagens gråa som har stick mot blått. Suck.  

  Kontakt med färg gör mig lycklig. Min kollega Staffan Börjesson lever i en nära kontakt med naturen och speciellt fåglarna. Hans andra bok Morkullans öga läste jag igår. Det är en berörande bok som handlar om hans möte med morkullan, om musik, om stora upplevelser i mötet människa – natur. Allt skrivet på ett vackert, innerligt och konstfärdigt sätt. Läs den, den bör läsas i små portioner och begrundas!

  Andra bloggar om: Färg, färgpåverkan, Staffan Börjesson, Morkullans öga

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Liz1e skriver:

  det där med färgernas påverkan är väldigt intressant tycker jag. det sägs att gult stimulerar talet, orange matsmältningen och att lila är den ultimata färgen för ens välbefinnande med sin balans mellan rött och blått. sysslade med sån’t under min new age-period:D
  ska ta en kik i Staffans bok.

 2. Evan skriver:

  Det är intressant, helt klart. Samtidigt tror jag personligen att man inte ska överdriva betydelsen. En person som sitter i ett blått rum med otrevliga människor omkring sig och spänningar i kroppen, påverkas nog av det mer. Men vad vet jag?
  Ljus däremot, tror jag på. Känn hur det känns när du öppnar dörren ut och ser tidigt vårljus. Om du därtill lägger koltrastens sång, så blir det riktigt, riktigt gott. Kanske borde man ha koltrastsång i skolsalar?