• Vårfluga

  Posted on mars 14, 2009 by in I terrängen

   

  Skånsk vår för en vecka sedan!  

  Min bild av den skånska våren kom, tack och lov, på skam idag! Solen sken en aning, ingen blåst över slätten! OCH, sådär en 7-8 grader plus. Vännen Birgitta och jag tog en lång promenad genom ett Lund fyllt av shoppare, ja, kanske finns det en chans trots allt, för Lunds innerstadshandel att överleva. En dag som denna när solen skiner och många är ute, känns det småskaliga i Lund väldigt sympatiskt.

  Vi går genom centrum upp till Klotet, Lunds fina världsbutik. Affären ligger lite "off" shoppingstråken men har förmodligen å andra sidan inte de chockerande höga hyrorna som annars är typiska för Lund. Korsar man gatan, så går man in i Botaniska trädgården. Och den bara måste man älska.

  Vi går och vi pratar. Vi pratar och vi går. Birgitta är mina bästa vän och promenadvän sedan många år. Jag hoppas att vi kommer att gå oss genom många år till. Hon guidar mig i Lund, jag henne i Dalby. Och så guidar vi varandra genom den andras värld. Fint. Två fina flugor i en smäll.  

  Andra bloggar om: Våren, SMHI, promenad, Lunds innerstad, Klotet, Botaniska trädgården

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Alla Smutsiga skriver:

  Jag läste om ett kontor som infört mötesformen Walk and talk, genialt tycker jag. Jag har använt den i föreningssammanhang när vi varit på konferens och det funkar väldigt bra. Så har jag en gångpolare också. Det är fru Slow, vi brukar gå någon mil i veckan och snacka. Det är mycket nyttigt, på många sätt.

 2. Evan skriver:

  Ja, att gå och prata är fint. En av mina favoritsångers text finns här: http://www.lyricsmania.com/lyrics/kate_and_anna_mcgarrigle_lyrics_27716/other_lyrics_58239/walking_song_lyrics_835642.html
  Jag kunde tyvärr inte hitta den på Youtube. Det är systrarna Kate och Anna McGarrigles.