• Bubbles ben

  Posted on mars 21, 2009 by in Övrigt

  Åh, käre Bubbles (min favoritkaraktär spelad av Andre Royo i serien som blivit som ett beroende för mig). Ett sådant övertramp vad gäller trovärdighet man gör i första avsnittet av tredje säsongen av The Wire. Du och din kompis stjäl metall för att få pengar till ert mångåriga beroende av heroin. Ni blir fråntagna era byxor som pant när ni råkar köra in er kundvagn med metall i en gangsters bil. I nästa scen ser man er byxlösa, barbenta. Roligt, ja, men också tokigt, för du, efter alla år av nedbrytande heroinberoende, ja, du, du har ben som en sprinter!! Ni vet, såna där lår som har samma utbuktning bakåt som framåt och den buktningen är avsevärd. Och underbenen är starka, det syns, fast jag ser dig på min lilla datorskärm och liten i bilden. Du må se medtagen ut i fejset, med smink som gör att du både ser tärd ut och eventuellt angripen av Aids eller något annat elakt. Men dina ben avslöjar dig: Du är skådis med extremt starka ben. Trovärdigheten brister här.

  Suck. Jag har förr skrivit om kroppar. En gång om Johan Wissmans. Om jag gillar muskler? Kanske, men inte bara. Det finns annat att notera i kroppar. Idag var det en fin bild i Sydsvenskan på Michelle Obama. Den officiella bilden på henne, att användas i just sådana sammanhang, har nu publicerats. Se här. Jag blev oerhört förtjust när jag såg den. Hon ser väldigt glad ut och – framför allt, hennes sätt att stå, med lätt utskjuten höft, är avspänd. Hon ser stolt och självsäker ut. Som om hon är någon. Ingen Jante där, inte. Ingen lilla frun.

  Jag läser i amerikanska tidningar att det väckt bestörtning i vissa kretsar, att hon visar upp sina muskulösa armar. Bra, Michelle säger jag, att du väljer ett nytt sätt att presentera The First Lady. Anpassa dig inte till den sortens värderingar. Kör med din egen självkänslas omdöme. Den verkar duga mycket bra.  

  Andra bloggar om: Bubbles, The Wire, Andre Royo, Johan Wissman, Michelle Obama

  Relaterade bilder:

8 Responses so far.

 1. Liz1e skriver:

  läste inte hela första stycket av ditt inlägg:)
  det första (enda?) jag tänkte när jag såg bilden på Michelle Obama i tidningen i går var ”åh, den som ändå kunde ha en ärmlös klänning!”. Du ger – i vanlig ordning – ytterligare en dimension med värderingar till bilden.
  (i morgon börjar jag jobba igen!)

 2. Evan skriver:

  Hej och kul att du återvänder till grottekvarnen! Jag tror inte att första stycket skulle spolierat något för dig. För övrigt tror jag att vår vän Niklas har rätt – andra säsongen är bättre. Men jag ska nog ta mig igenom även denna. Vad gäller ärmlöst så har jag blivit så gammal (!!) så jag tycker snart att jag skiter i vad jag kan eller inte kan ha. Ha det, bara ha det!

 3. Evan skriver:

  Hej och kul att du återvänder till grottekvarnen! Jag tror inte att första stycket skulle spolierat något för dig. För övrigt tror jag att vår vän Niklas har rätt – andra säsongen är bättre. Men jag ska nog ta mig igenom även denna. Vad gäller ärmlöst så har jag blivit så gammal (!!) så jag tycker snart att jag skiter i vad jag kan eller inte kan ha. Ha det, bara ha det!

 4. Jah Hollis skriver:

  Eftersom jag inte sett The Wire alls tänker jag på detta när jag hör namnet Bubbles:
  http://www.youtube.com/watch?v=k_lcmcNthAU
  Tänk så många kärvänliga uttryck det finns för arbete, som grottekvarnen, ekorrhjulet, gruvan och liknande. 🙂
  Nej, i kväll skulle man varit på Berns i Stockholm och fått lite närkontakt med Bob Dylan.

 5. Evan skriver:

  Ah, du är fantastisk, Jah! Var hittar du allt? Helt fantastisk liten film!

 6. Evan skriver:

  Ah, du är fantastisk, Jah! Var hittar du allt? Helt fantastisk liten film!

 7. Niklas skriver:

  Ha ha Eva! Fantastisk iakttagelse angående Bubbles. Kanske skulle de använt en body double…

 8. Niklas skriver:

  Ha ha Eva! Fantastisk iakttagelse angående Bubbles. Kanske skulle de använt en body double…