• Glädje och melankoli

  Posted on april 5, 2009 by in Konst och kultur

  En stor glädje att få visa mina bilder, bli sedd och bekräftad. Härligt! Lördagen bjöd på strålande väder i Veberöd där jag hade min vernissage igår på biblioteket och där man i en månad till kan se målningar och foton. I fotosamlingen från tillställningen väljer jag en på två varma vänner, som gladde mig och ser ut att ha glatt sig själva också:

   

  Lizette, jag och Annika. Soliga, rätt söta, va?

  Så det känns gott idag! Sedan har jag sedan några dagar i min ägo boken Melankoliska rum av Karin Johannisson som skriver så oerhört intressant om bland annat aspekter på kvinnomedicin ur ett historiskt perspektiv (Den mörka kontinenten) och i denna bok, om melankoli ur ett bredare perspektiv än vi normalt förknippar det med. Hon pekar på skillnader i synen på det melankoliska under olika historiska perioder men också mellan kön och klass. Johannisson ställer också frågan varför vi i vår tid har så låg tolerans, generellt, för de känslomässiga fluktuationerna som är rätt normala i en människas register. Boken är mycket tankeväckande. Den ligger och väntar där på mig. Och jag tar det lugnt. Det handlar om viktiga saker.

  Andra bloggar om: Veberöd, vernissage, konst, Karin Johannisson, Melankoliska rum

  Relaterade bilder:

4 Responses so far.

 1. Liz1e skriver:

  jag ler mycket mer i verkligheten, särskilt när jag tänker på min vackra målning som snart (!) flyttar hem till mig! Tack för en väldans trevlig start på våren – för mig började den nämligen just i går:)

 2. Evan skriver:

  Fint att höra, Liz1e, hoppas att våren håller i sig. På alla sätt!

 3. Jah Hollis skriver:

  Soliga och söta var ordet. Kunde inte sagt det bättre själv.
  Jah Hollis kommer att dyka upp incognito, när man minst anar det, för att kolla in utställningen. 🙂

 4. Evan skriver:

  Man tackar och uppskattar!