• Almdöd och bokliv

  Posted on april 26, 2009 by in I terrängen

  Almsjukan går hårt fram i underbara Dalby söderskog (Dalby hage oftast kallad). Man kommer att få fälla många träd framöver, upplyses man om när man går in i detta naturtempel som skänker så många Lundabor och andra, stora naturupplevelser med sina underbara träd, blommor och hästar ute på hagen. Idag var vi där. Se!

   

  Så här vackert är det på många ställen i Sverige just nu. Det gäller att fånga dagen! 

   

  Nästan högtidligt … 

   

  Bildbevis: Boken har slagit ut, den lever! 

   

  Fällt träd fungerar som bakgrund för bakåtlutade vitsippor …. 

   

  Åt alla och envar sina egna associationer.  

   

  Död alm får ny funktion 

  Bäddat för oss alla 

  Vi pratade en kollega och jag, om det på något sätt både underbara och hemska i denna explosion i naturen som man vet så snabbt tar slut. Ja, kanske är jag dyster (vadå, jag dyster?) men när den känslan dyker upp så vet jag vad som kurerar: Ut! Ut! Ut! Det är bara att njuta och passa på. Att nua. Har jag myntat ett ord? Vi får se.

  Andra bloggar om: Dalby, Dalby Hage, Dalby söderskog, almsjuka

  Relaterade bilder:

7 Responses so far.

 1. Liz1e skriver:

  nua – taget. definitivt taget.

 2. Slow skriver:

  Jag var i kyrkan idag, men dina bilder gör mig religiös. Härligt!
  Jag hakar på nua. Känner mig ibland som en nuare.

 3. Evan skriver:

  Om jag ska vara lite personlig, mer än vanligt, vill säga (jag menar, hur många läser kommentarerna …) så är jag rätt dålig på att nua. Oroar mig bakåt och framåt. MEN: i naturen kan jag nua och som du säger, Slow, där finns det gudomliga.

 4. Syssen skriver:

  Bilderna gör mig hänförd och får mig att nua hela dagarna (egentligen mitt motto året om), att nua, alltså. Tack för brevet!

 5. Evan skriver:

  Nu a-nar jag att jag har, i varje fall på det lokala JAHAJA-planet, myntat ett ord. Och Syssen, du nuar hela dagarna. Vitsigt och säkert bättre än att hoa hela natten eller vad vissa andra gör.

 6. Alla Smutsiga skriver:

  Bokar, åh så vackert när solen liksom silar ner genom bladen. Ljusgrönt – ja nästan bajengrönt 🙂

 7. Evan skriver:

  Jag får nog gå på fotbollskurs hos dig. Teoretiskt då. Och virtuell!!