• Dream on

  Posted on maj 3, 2009 by in Allmänt filosofiskt

  Många av talen på första maj hade fokus på framtiden. Detta trots min reklam för att man ska nua.

  Om JAHAJA hade talat hade det kanske handlat om ett framtida Dalby. Ett Dalby där luften fortsatt är ren, träden vansinnigt gröna och skönt asymmetriska. Ett Dalby där man bor för att man gillar att bo i naturen.

  Men eftersom man äntligen har fattat att 1. bilismen måste minska och 2. att Skånetrafiken och dess bussar, priser och tillgänglighet inte är något bra alternativ i jämförelse med bilen så har vi äntligen fått TÅG till Lund och Malmö. Vi har också en järnväg som tar oss österut till Simrishamn, för bussen till Sjöbo finns inte längre, naj, naj, järnväg är det som gäller där. Och så vidare mot Simrishamn. Etcetera. Öster om Eden (aka Dalby) finns det också mycket att se!

  I Dalby har man RIVIT DALBY CENTRUM (ja, jag skriker, ingen lyssnar ju annars!) och byggt ett annat. Man har också upplåtit lokaler (ja, jag vill inte säga vilka för då känner någon sig hotad att jag ska komma och köra ut dem) till diverse K-aktiviteter. Kultur och andra kuligheter.

  En av dem drivs av mig. Jag säljer vackra saker, kanske tavlor, jag säljer biljetter till den lokala biografen som finns i ett av de K-märkta husen, som alltså är alternativt K-märkta. Jag säljer en del böcker, just nu känns det mest som att Barna Hedenhös kommer att finnas men förmodligen också någon annan. Min systers keramik kommer att finnas till salu och den kommer att vara så rolig och smågalen som vanligt. Jag kommer att sälja the eller te, kaffe från vanlig kaffekokare och så någon sorts supergod choklad. Men helst bara en sort, jag tänker att vi har en övertro till valmöjligheter. Bättre att jag bestämmer åt er. Ja, suck. Rik kommer jag nog inte bli men kanske glad.  

  Det finns så mycket fint där jag bor. Kastanjer, popplar. Gullvivor, rådjur. Koltrastar. Barn.

  Jag drömmer på.  

   

  Adam fångade den gulliga vivan. Digitalt i Måryd 

  Andra bloggar om: Framtiden, nua, Dalby, bio Dalby, Dalby centrum, gullviva

  Relaterade bilder:

22 Responses so far.

 1. Alla Smutsiga skriver:

  Fast, jag borde sagt det tidigare, men jag vill hävda att det inte finns något nu. Så snart du påstår att du är i nuet har du plötsligt hamnat i nysset….

 2. Alla Smutsiga skriver:

  Fast, jag borde sagt det tidigare, men jag vill hävda att det inte finns något nu. Så snart du påstår att du är i nuet har du plötsligt hamnat i nysset….

 3. Evan skriver:

  Någon annan sa något liknande. Nyss!

 4. Evan skriver:

  Någon annan sa något liknande. Nyss!

 5. Liz1e skriver:

  asså, nu blir jag konfunderad – var säljer du saker? se’n när? när?
  jag vill köpa choklad. massor!

 6. Liz1e skriver:

  asså, nu blir jag konfunderad – var säljer du saker? se’n när? när?
  jag vill köpa choklad. massor!

 7. Katarina skriver:

  Sitter här med ett stort smajl efter att ha läst om ditt drömdalby – jag flyttar dit igen när det blir verklighet!

 8. Katarina skriver:

  Sitter här med ett stort smajl efter att ha läst om ditt drömdalby – jag flyttar dit igen när det blir verklighet!

 9. Evan skriver:

  Lizette, kära vän, det handlar om en eventuell FRAMTID!! Jag säljer inte choklad (har dock i lådan om du vill masa dig hit), min syster Henrietta som heller inte fattar att det handlar om en utopisk framtid har ännu så länge inte börjat sälja sin keramik i Dalby. Men den tiden kommer kanske, när man i mitt K-hus kan köpa alla dessa fina grejor. Tavlorna mina kommer att ha en given plats förstås. Men de finns ju redan att köpa.

  Katarina: Du fattar väl att detta skulle jag göra bara för att få dig åter till Dalby?

 10. Evan skriver:

  Lizette, kära vän, det handlar om en eventuell FRAMTID!! Jag säljer inte choklad (har dock i lådan om du vill masa dig hit), min syster Henrietta som heller inte fattar att det handlar om en utopisk framtid har ännu så länge inte börjat sälja sin keramik i Dalby. Men den tiden kommer kanske, när man i mitt K-hus kan köpa alla dessa fina grejor. Tavlorna mina kommer att ha en given plats förstås. Men de finns ju redan att köpa.

  Katarina: Du fattar väl att detta skulle jag göra bara för att få dig åter till Dalby?

 11. Liz1e skriver:

  masade mig upp idag men var var du? OCH MIN CHOKLAD?

 12. Liz1e skriver:

  masade mig upp idag men var var du? OCH MIN CHOKLAD?

 13. Evan skriver:

  Hej masen. Tyvärr är jag ledig på onsdagar. Tyvärr för dig. För mig inte. För jag kan inte som du gå upp och maila och blogga klockan ottan. Jag är för —- trött.
  Chokladen ligger i skrivbordslådan.

 14. Evan skriver:

  Hej masen. Tyvärr är jag ledig på onsdagar. Tyvärr för dig. För mig inte. För jag kan inte som du gå upp och maila och blogga klockan ottan. Jag är för —- trött.
  Chokladen ligger i skrivbordslådan.

 15. julia skriver:

  har du provat många utropstecken i rad/utropstecken efter varje mening?!?!?!? istället för versaler menar jag. det tycker jag är bra om en vill höras!

  själv började jag läsa mitt i och blev väldigt förvånad över att du inte berättat om ditt nya jobb! det låter ju kul! men arnes kakbod kan väl va kvar??? det luktar så gott där inne.

  det var nåt jag skulle säga med det här men jag har glömt.
  puss

 16. julia skriver:

  har du provat många utropstecken i rad/utropstecken efter varje mening?!?!?!? istället för versaler menar jag. det tycker jag är bra om en vill höras!

  själv började jag läsa mitt i och blev väldigt förvånad över att du inte berättat om ditt nya jobb! det låter ju kul! men arnes kakbod kan väl va kvar??? det luktar så gott där inne.

  det var nåt jag skulle säga med det här men jag har glömt.
  puss

 17. Evan skriver:

  Arnes får vara kvar och något till fast i de nya lokalerna. Att jag inte berättat om mitt nya jobb är för att jag är kluven om det ska bli det (det handlar ju om framtiden) eller officersjobbet som du och Adam föreslog när jag fyllde 50!

 18. Evan skriver:

  Arnes får vara kvar och något till fast i de nya lokalerna. Att jag inte berättat om mitt nya jobb är för att jag är kluven om det ska bli det (det handlar ju om framtiden) eller officersjobbet som du och Adam föreslog när jag fyllde 50!

 19. julia skriver:

  jo nu minns jag! jo att en kan också prova att gråta, tydligen kan det också ta en långt, sjuksköterskan från vårdcentralen ringde idag och undrade hur jag mådde.

 20. julia skriver:

  jo nu minns jag! jo att en kan också prova att gråta, tydligen kan det också ta en långt, sjuksköterskan från vårdcentralen ringde idag och undrade hur jag mådde.

 21. Evan skriver:

  Gråt gör starkt intryck. Kanske för att vissa (inte du och inte jag) har svårt för att uttrycka sig så.

 22. Evan skriver:

  Gråt gör starkt intryck. Kanske för att vissa (inte du och inte jag) har svårt för att uttrycka sig så.