• Tji fick vi

  Posted on maj 16, 2009 by in Övrigt

  Tji fick vi. Tanken var att efter besök på specialbutiken Racketshopen, Mats tennismecca i Malmö och Drewex, mitt konstnärsmaterialsmecca i samma stad, ta oss till Alnarsparken för att ta en titt på träden där så här i maj.

  Men regnet öste ner, så efter att ha besökt Systembolaget vid Värnhem blev det istället ett studiebesök på det som kallas Entré.

  Smaken är onekligen olika men kan någon tycka att den byggnaden är en inbjudande fasad när man kör in i Malmö? En stor grå låda, mycket lik en lagerlokal, med en i mitt tycke ful och dåligt färgsatt skylt där namnet entré står att se i ett riktigt oinspirerat och ointressant typsnitt.  

  Tanken från början var bland annat att ge infarten till Malmö ett vackrare blickfång än det dystra som funnits tidigare. Med det tycker jag att man misslyckats totalt och kapitalt. Och apropå kapital – detta är verkligen ett kapitalets centrum. Jag frågar mig: Behöver vi ännu fler ställen där folk går runt och tittar i butiker utan originalitet, fler Lindex, fler KappAhl? Det roligaste i Entré är restaurangvåningen på plan 2 där man kan få mat av många olika slag, från många olika länder. Mångkulturellt som Malmö.

  Men i övrigt: Ett riktigt, riktigt, dåligt alternativ till Alnarpsparken.  

   

  Mats tar sig ett snack med Bob. Han är mycket förstående när Mats berättar om sina tjikänslor 

  Andra bloggar om: Alnarpsparken, Entré, Bob Dylan, tji, kapitalet

  Relaterade bilder:

8 Responses so far.

 1. Liz1e skriver:

  men parkeringshuset? Inte ett ord om parkeringshuset….

 2. Evan skriver:

  Just det ja. Du var så förtjust i parkeringshuset. Det borde vi förstås ha kollat upp. Det var ingen noggrann studie vi gjorde, helt klart!

 3. Liz1e skriver:

  jag läste Pollyanna när jag var barn. då lär man sig att det alltid finns något att vara glad över mitt i allt elände:)

 4. Jah Hollis skriver:

  Hej! Dom ”gubbarna” känner jag igen. Båda två!
  Man får kanske se det så här när det gäller Entré: Det är i alla fall bättre än bombhålet som låg där innan, år efter år.
  Och huset får en lite magisk utstrålning på nätterna när det lyser blått om det.
  Sedan tror jag intresset för det har svalnat snabbt. Det är inte mycket folk som rör sig där en vanlig vardag.
  Så kan jag dessutom tycka att det är lite förmätet att påstå att vi på fattiga och slitna Öster inte skulle kunna få ha ett eget köptempel att samlas kring. 🙂

 5. Evan skriver:

  Det där med strålningen var intressant! Det låter i sanning passande för ett tempel. Men du, håller fattiga och slitna Öster inte på att komma upp sig, gentrifieras som dom säger?

 6. Jah Hollis skriver:

  Har du inte sett Entré nattetid? Det ser ut som en rymdstation på avstånd. Jag har inte märkt av någon gentrifiering av Öster. Senast var det väl den välbetalde kulturjournalisten Per Svensson som uttalade sig om hur skabbigt området är. Det blir aldrig något hippt ställe att bo på.

 7. julia skriver:

  pappa är snygg!

 8. Evan skriver:

  Mmm, och visst har han någon sorts dragning mot varandra?