• Fara

  Posted on maj 18, 2009 by in Konst och kultur, Övrigt

  Att lågenergilampor innehåller kvicksilver visste jag. Men att de är så farliga att handha när de går sönder att man måste utrymma rummet i en halvtimme (för att inte tala om hur man måste skydda små barn), det hade jag ingen aning om förrän en kollega berättade detta. Hon hade lyssnat på programmet Plånboken som du kan höra här om du vill veta mer om detta. Jag blev obehagligt överraskad över att miljötänkande kan leda till ett mycket allvarligare miljöproblem om du inte är försiktig.

   

  Det gäller som vanligt att ha perspektiv 

  Annars är det mycket The Wire här igen sedan säsong 4 ramlade ner i brevlådan. Den är S Å bra!!!! Den här säsongen handlar mycket om skolan. Ett sådant elände, fattiga skolor med elever som ser skolan nästan som en tillflykt från hem där de inte får någon hjälp eller där föräldrarna missbrukar, till klasser där de andra eleverna har liknande problem. Och tappra lärare och ledare som gör vad de kan. Jag tycker serien är helt oslagbar. Bilderna är oerhört starka emellanåt och jag kan bära med mig bilden av framför allt barnen, länge, länge.

  Andra bloggar om: Lågenergilampor, fara, Plånboken, The Wire

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Liz1e skriver:

  hm… säsong 4….har fastnat i början av säsong 3. har dock hunnit se avsnittet med bubbs’ ben:)

 2. Evan skriver:

  Haha! Ja, visst är det lite fel? Men allting går, så länge Bubbs är iblandad.Säsong 3 tar sig! Ge den en chans, kanske nästa vecka någon gång?