• Lunda-ESS

  Posted on maj 29, 2009 by in Övrigt

  Det ser ut som att den högintressanta ESS-anläggningen kommer att förläggas till Lund. Miljörörelsen har uttryckt oro för projektet: Ett skäl har varit den eventuella användningen av kvicksilver. Igår sades det att det inte kommer bli kvicksilver som kommer att användas. I vilket fall som helst är det en noggrann miljöprövning som kommer att göras inför bygget som beräknas påbörjas 2012.

  Jag tycker att det känns väldigt spännande att denna idé förverkligas i Sverige, och i Skåne. Regionen är som en magnet (!) just nu, som verkar dra till sig allt möjligt intressant och det är bra för arbetsmarknaden här. Men det är också bra för av andra skäl eftersom de områden som man i förlängningen kommer att forska kring är mat, miljö, material (tänk om vi kan hitta nya material som är mer miljövänliga, för att inte tala om bränslen) och medicin. Det behövs ny forskning och i en värld med fler och fler människor så kan bara en sådan sak som tanken på att finna människobränsle, föda för en världsbefolkning som vi på sikt inte har mat till, kännas som en ytterst angelägen sak.  

  Och så ska vi snart välja till EU-parlamentet, fast bara en tredjedel av oss, som det ser ut just nu. Väldigt synd tycker jag. Vissa frågor kan bäst lösas i det EU som vi, vare sig vi vill det eller ej, tillhör. Själv tycker jag att miljöfrågan är viktigast i ett europeiskt perspektiv och kommer därför lägga min röst på Miljöpartiet.

  Fast ikväll så ska jag titta på Schyffert på play-teve, något som jag har fått rekommenderat från flera håll. Fantastiskt bra att kunna se på det program man vill se – när man vill. Snart kan vi hutta (hotta?) ut teven.

  Andra bloggar om: ESS Lund, EU-valet, Henrik Schyffert, play-kanalen

  Relaterade bilder:

10 Responses so far.

 1. Lizette skriver:

  visst är det fantastiskt med ESS!!!
  schyffert är också fantastisk fast på ett annat sätt – det var faktiskt tack vare hans show som jag började blogga förra året:)
  var på ha long idag – de har nya dukar.

 2. Lizette skriver:

  visst är det fantastiskt med ESS!!!
  schyffert är också fantastisk fast på ett annat sätt – det var faktiskt tack vare hans show som jag började blogga förra året:)
  var på ha long idag – de har nya dukar.

 3. Evan skriver:

  Jaså minsann! Kanske näst bloggpost (för jag tror inte riktigt på Liz1e-stängningen) ska handla om vad som fick dig att börja blogga?

  Nya dukar?? Har det tagit bort plastdukarna? Inte, väl?

 4. Evan skriver:

  Jaså minsann! Kanske näst bloggpost (för jag tror inte riktigt på Liz1e-stängningen) ska handla om vad som fick dig att börja blogga?

  Nya dukar?? Har det tagit bort plastdukarna? Inte, väl?

 5. Lizette skriver:

  Schyffert fick sin hyllning i mitt allra första inlägg, 8 mars 2008:)
  nej, fortfarande plast, men en ny sort.

 6. Lizette skriver:

  Schyffert fick sin hyllning i mitt allra första inlägg, 8 mars 2008:)
  nej, fortfarande plast, men en ny sort.

 7. Alla Smutsiga skriver:

  Fast jag är inte så förtjust i Play-tv. Jag blir så stressad. Om jag inte hunnit kolla på något säger alltid någon ”men vaddå, du kan ju kolla på Play”. Argh, men jag hinner inte!!! Jag hinner verkligen inte titta på allt som ska hinnas tittas på…

 8. Alla Smutsiga skriver:

  Fast jag är inte så förtjust i Play-tv. Jag blir så stressad. Om jag inte hunnit kolla på något säger alltid någon ”men vaddå, du kan ju kolla på Play”. Argh, men jag hinner inte!!! Jag hinner verkligen inte titta på allt som ska hinnas tittas på…

 9. Evan skriver:

  Jag tittar rätt lite på tv. Schyffert missade jag. Jag såg vad Jah Hollis skrev och du kommenterade också. Det var bra, bitvis riktigt bra, men en del var lite lamt. Då tog jag bort bilden (eftersom jag satt vid datorn, haha, play-tv) och läste mail istället).

 10. Evan skriver:

  Jag tittar rätt lite på tv. Schyffert missade jag. Jag såg vad Jah Hollis skrev och du kommenterade också. Det var bra, bitvis riktigt bra, men en del var lite lamt. Då tog jag bort bilden (eftersom jag satt vid datorn, haha, play-tv) och läste mail istället).