• Allt jag begär

  Posted on juni 16, 2009 by in I terrängen

  Vi bor så fint så. Allt jag begär är ett hav intill. Lite klippor skulle också sitta fint och kanske något berg i bakgrunden. Annars är det bra som det är. Här i Dalby.

  Man talar om att eventuellt göra en sjö och camping på Skryllegården nära oss, dit jag tar mig två gånger i veckan för att tänja på musklerna, inte minst det stora hjärtmuskeln. Nja. Tänker jag. Ett hav vill jag ha.

  Det är en dröm sedan många år jag har. Att bo vid havet i ett hus. Gärna vid ett berg. Huset ska ha fönster åt alla håll. Det ska fläkta fint igenom det, en lagom bris med mild temperatur. På natten faller det regn och solen går upp över ett våtglänsande landskap. Vid horisonten syns en liten båt. Kanske är det Den gamle, han med havet, som sitter däri? 

   

  Det är stilla. Man hör vågorna slå mot stranden. Det är både oändlighet och nu.  

  Andra bloggar om: Hav, Den gamle och havet, Skryllegården

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Ingrid Enulf skriver:

  precis min dröm! finns det något mer suggestivt, skrämmande, fascinerande och avkopplande än hav?!

 2. Evan skriver:

  Nä, det finns det inte! Jag hoppas på mycket hav i sommar – både för dig och mig. Stor kram till dig!