• Duplicity

  Posted on juni 17, 2009 by in Resor

  Sommarlov! Hur firar vi det? Jo, middag på Ha long och bio därefter. Det blir filmen Duplicity som fått goda recensioner av Michael Tapper i Sydsvenskan (DN ger 3, Svenskan bara 3 av 6). Jag tycker att det är en rätt kul film att börja sommarlovet med, speciellt som man på Filmstaden får möjlighet att för en tia extra köpa rabattkort för tre månader att se filmer till halva priset under veckan (inte för att mina filmbesök så ofta blir på Filmstaden men ändå).

  Det är en film om lager på lager av dubbelspel, välspelat och med gott manus av regissören Tony Gilroy. Det är underhållande i två timmar, lite klurigt som ett pussel men inget jag längtar efter att se om. Som underhållning känns den klart välvald. Men hur smal ska Julia Roberts bli? Hon har i intervjuer medgett sin av många år i filmvärlden, förvridna syn på vad som är nyttig vikt. Trots det ser hon lite ut att ha tappat perspektivet – det är en mycket smal skönhet vi ser i dubbelspelet med/mot mycket Clive Owen.

  Jag gillar att filmen är har flera lager och överraskningar. Jag gillar också den tematiska musiken. Jag gillar det lekfulla i filmen, en sorts oförarglig komedi (fast jag mest småler, får jag säga) på ett klassiskt filmtema. Inledningsscenen i ultrarapid mellan Tom Wilkinson och Paul Giamatti är riktigt överraskande och ger en härligt anslag till filmen. 3+, minst. Från JAHAJA.
   
  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=Py5Iyz0_0aA&hl=sv&fs=1&]

  Andra bloggar om: Duplicity

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Lizette skriver:

  Anka?
  Glad sommar!

 2. Evan skriver:

  Nä, jag skämdes – åt anka med mamma i Helsingborg för några dagar sedan … Men Mats gjorde! Kollade inte in de nya plastdukarna. Ger anledning till nytt besök senare i sommar. Kanske med dig?

 3. Lizette skriver:

  oh ja vad trevligt!!! Vi kommer hem den 11/7, hör av mig & ser var du befinner dig:)