• Spotify, allergi, midsommar. Skugga.

  Posted on juni 18, 2009 by in Konst och kultur, Övrigt, Resor

  Ja, så har man blivit med Spotify. Sent omsider får jag tillgång till massor med strömmad musik, lagligt. Det är ett stort utbud, i varje fall om man som jag, är en måttlig musiklyssnare sedan min hörsel blivit nedsatt och reagerat med tinnitus. Så i små portioner lyssnar jag och bekantar mig med ny musik. Det finns massor att hämta. Eller snarare, att låna.

  Annars är det klassisk midsommartid för mig i Dalby. Gräset blommar för fullt och lever jävel med mig och det känns bra mycket skönare för ögon, hals och näsa att hålla sig inomhus, trots medikamenter av olika slag. Midsommartid.

  Vi lämnar ofta bygden vid denna tid, inte minst för att midsommar aldrig varit en stor hit för oss (kantänka att ovanstående problem bidragit till denna känsla). Så också i år: I morgon kör vi till nordligaste Tyskland för att bland annat besöka Emil Nolde-muséet. Noldes akvareller har varit en förebild för mig sedan jag såg dem lajv för sådär en fem år sedan. Han gjorde själv färgblandningar med riklig mängd pigment vilket delvis är förklaringen till de lysande färgerna i hans enastående akvareller.

  Senare i sommar ska jag på Gerlesborskolan och gå en kurs i collageteknik som intresserar mig mycket. Dagens arbete:


   

  Ut ur skuggan efter en lång tid i den.  

  Andra bloggar om: Spotify, gräsallergi, Gerlesborgskolan, Emil Nolde, akvarell, collage

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Lizette skriver:

  Vackert! (dagens arbete alltså)
  Kan du kanske bjuda in gäster på Spotify?… har aldrig haft den äran nämligen och vet faktiskt inte hur man gör…

 2. Lizette skriver:

  Vackert! (dagens arbete alltså)
  Kan du kanske bjuda in gäster på Spotify?… har aldrig haft den äran nämligen och vet faktiskt inte hur man gör…

 3. Evan skriver:

  Kul att du gillar min bild, jag är väldigt nöjd. Ska sätta den bakom ram, tror jag. Jag blev själv inbjuden av någon som hade ”invitations” över, så jag tänker att jag också får sådana. Då ska jag genast tänka på dig, min vän!