• Som ett collage

  Posted on juli 20, 2009 by in Konst och kultur

  Som ett collage har sommarlovet blivit. Resor till olika ställen, besök av vänner och släktingar, djupdykningar in i skåp och lådor på jakt efter Ordning och Reda. För Mats del också målning stående uppe på hög byggställning – en verksamhet som jag helst undviker att åse, likt strutsen som stoppar ner huvudet i sanden. Bilköp (se fotat), läsning, tittande på någon dålig film (Benjamin Buttons otroliga liv – rekommenderas INTE!!) och en bra (se förra bloggposten).

  Nu väntar som nästa händelse en resa till Bohuslän med besök i Heestrand i norra Bohuslän, inte långt från Gerlesborgsskolan där jag ska gå en kurs i just det ja, collageteknik! 

  Inspirerad av tekniken har jag varit länge och i sommar har två collage blivit till. Ett är redan visat, här är senaste:

   

  En klyftig eller Ge dig aldrig – förrän det är dags 

  Jag gillar verkligen detta sätt att jobba: Lite Kajsa Warg, man tager vad man haver. Bilden ovan är en återvunnen äldre bild jag gjort som kommit till ny och alternativ användning med nya tankar. Så kan det gå!  

  Andra bloggar om: Collage, Gerlesborgsskolan, Heestrand, Kajsa Warg

  Relaterade bilder:

6 Responses so far.

 1. Jenny skriver:

  Fin bild! och blogg ! =)

 2. Jenny skriver:

  Fin bild! och blogg ! =)

 3. Slow skriver:

  Syns att du tycker om metoden. Kul.
  Ja, detn är en riktigt smakrik aptitretare. Hoppas kursen inspirerar till ytterligare hopkok.

 4. Slow skriver:

  Syns att du tycker om metoden. Kul.
  Ja, detn är en riktigt smakrik aptitretare. Hoppas kursen inspirerar till ytterligare hopkok.

 5. Evan skriver:

  Tack Jenny! Ser att du själv tecknar, kul! Och du Slow, alltid lika ordinnovativ – hopkok är verkligen ett bra ord. Föredrar det framför collage, faktiskt. Ska fråga kursledaren om vi kan döpa om kursen till hopkokskursen. Unik, säkert!

 6. Evan skriver:

  Tack Jenny! Ser att du själv tecknar, kul! Och du Slow, alltid lika ordinnovativ – hopkok är verkligen ett bra ord. Föredrar det framför collage, faktiskt. Ska fråga kursledaren om vi kan döpa om kursen till hopkokskursen. Unik, säkert!