• Lördagkväll på Gerlesborgsskolan

  Posted on juli 25, 2009 by in Konst och kultur

  Klockan är strax nio på kvällen. Jag är på kurs på Gerlesborgsskolan, närmare bestämt collagekurs i den vackra bohuslänska skärgården. Omkring mig i ateljén där jag just nu sitter, befinner sig sex av mina kurskamrater – i fokuserat arbete! Jag tittar på. Och bloggar. 

  Dock har jag, liksom de andra, varit i aktivt och hårt arbete sedan jag kom hit i fredags. Det är en mycket professionellt ledd kurs av konstnär Claudia Theel, som lotsar oss fram genom collagevattnet (ännu en av mina dåliga metaforer!) för att sakta men säkert göra oss bekväma och också modiga i denna härliga konstform.

   

  Mitt arbetsbord igår kväll. Ofärdiga arbeten, bitar av papper och tyg, klister, trasor … Organiserat kaos

  Vi är en grupp på tjugo personer (bara EN man!!! Varför, varför, varför) som betalat många tusenlappar för att gå denna kurs. Och till vilken vinning? Jo, glädjen att lära sig uttrycka sig just SÅ som man vill och på nya sätt. Att våga. Jag ser omkring mig ansikten som uttrycker det mitt eget förmodligen uttrycker: Fokus. Glädje. Allvar.

  Och jag känner sådan gemenskap.

  Mer senare!  

  Andra bloggar om: Gerlesborgsskolan, Claudia Theel, collage, lördagkväll

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Slow skriver:

  Vad härligt det verkar. Håll grytan kokande.

 2. Jah Hollis skriver:

  Organiserat kaos?
  Det ser oerhört välordnat ut jämfört med normaltillståndet hemma hos mig.
  Härligt att få göra något som ger glädje!

 3. Evan skriver:

  Fint att du tycker om mitt grytkok, Slow. Och Jah – du har rätt – det är faktiskt inte alls kaotiskt. Jag bara drog till med en fras. Men ovanligt rörigt för att vara mitt bord. Men det krävs om kreativiteten ska komma, man måste släppa kontrollen. Svårt för mig men bra för mig. Som så mycket annat med denna kära verksamhet.