• Sjukhusrock på vift

  Posted on augusti 5, 2009 by in Övrigt

  När jag idag besökte min mor som ligger inlagd på ortopeden i Helsingborg sedan en vecka för höftfraktur (som man numera benämner brott på lårbenshalsen, något som 18 000 personer årligen drabbas av, de flesta äldre kvinnor), var hon iklädd en rock med Landstinget i Värmland stämplat på. Hur har det gått till, kan man undra? Finns det en gigantiskt sjukhustvätt som täcker hela landet där man misslyckats med sorteringen? Eller kan det vara så att tvätten från Helsingborgs sjukhus skickas någon annanstans, kanske just till Värmland? Besparingsansträngningarna i den offentliga sektorn når ibland hysteriska mått när man flyttar fixandet sådant som självklart ska göras lokalt, tvätt, mat, med mera, till annan ort.

   

  En annan sorts rock. Det här collaget skickade jag i fotoform till Gudrun S, F! 

  Nu bär det av till sommarens sista kortresa – en tur till Bjärehalvön med bland annat besök på Hallands väderö. Solen ska skina, och baden på den väderön är gudomliga. 

  Andra bloggar om: F!, Hallands väderö, sjukhustvätt, Värmlands landsting

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Ja, det finns mycket mysterier i sjukvården.
  Själv anlitar jag Dr John när det kniper.
  Hoppas både du och jag får det fint på våra korta semsesterresor nu. 🙂

 2. Adam skriver:

  Apropå din rubrik så är en rock jag hade på mig på Karlshamns sjukhus också spårlöst på vift – med en massa PM i fickorna. Hoppas att jag med denna notis kan få in tips från allmänheten.

 3. Evan skriver:

  Fin resa, Jah, hälsa morsan! Och Adam – det låter inte bra! Ska kolla nästa gång jag befinner mig på sjukhus, rockarna rockar tydligen runt i landet, så vem vet?