• Fjärilseffekten

  Posted on augusti 9, 2009 by in I terrängen, Resor

  En fin sommar kan ge långtgående goda effekter, större än dem man kan uppleva i nuet. En sorts fjärilseffekt. Jag känner mig nöjd, mycket nöjd, med min sommar. Blandat väder, inte alltför många överheta dagar, blandad sysselsättning, både plikter och nöjen. Fina möten.

   

  Fjäril plåtad på Hallands väderö 

  Sista turen denna sommar tar oss till Båstad till att börja med. Jag tillbringade en semester där med min familj när jag var barn.  Då var platsen mindre exploaterad men även då var tennisen förstås huvudsaken. När jag kommer dit idag ser jag hur fantastiskt vackert orten är belägen nedanför Hallandsåsen.

  På väg till vår nattlogi besöker vi återigen Glimminge plantering som vi för vår del upptäckte förra året (se FOTAT). Detta är en rent paradisisk plats. Stilla och med en lång strandäng som man kunde dö för, som de säger over there, men som jag hellre skulle vilja leva vid. 

  Vi övernattar på Spångagårdens B&B strax utanför Förslöv, mitt på Bjärehalvön. Där bor vi vackert och rymligt (titta i FOTAT) och får fin frukost nästa dag. Med tjejen som jobbar där diskuterar vi de olika kulturer som råder i badorterna på halvön – den öppet vräkiga i Båstad, den lågmält dyra i Torekov med folk som går ner till bryggan och badar i badrock. Det är skarpa iakttagelser av någon som befunnit sig på plats länge!

  Och så kommer sedan det som motiverat hela turen – att komma till Hallands väderö. Förra året tillbringade vi sista semesterdagen med underbara bad på ön, och faktiskt, historien upprepar sig: Solen strålar, det är samma kristallklara vatten och sköna natur. Någon sorts svenskt medelhavsnatur, med avbetade ekar istället för olivträd. Har ni inte varit på Hallands väderö så åk dit. Båten tar en 20 minuter och man kan lätt gå över ön till fyren.

  Så allt som allt: En fin sommar. Låt oss hoppas att vingslagen tar mig långt igenom vintermånaderna.

  Andra bloggar om: sommar, fjärilseffekt, Kattvik, Hallands väderö, Båstad, Glimminge plantering

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Adam skriver:

  Och detta av en sommar som tillbringats helt i Sverige. Minsann om inte ett gäng småsatsningar trumfar en stor utlandsresa rätt ofta. Kanske för att förväntningarna är mer rimliga då.

 2. Evan skriver:

  Sant i stort fast vi började med kortresa till Noldeland, Nordtyskland och södra Danmark. Men du har rätt! Det är sant. Om man sedan har möjlighet att lämna landet när det är som mörkast så är det perfekt, särskilt med en sommar som den vi har haft i år, vädermässigt. Jag tycker också att det stämmer om förväntningarna, speciellt de där korta tripperna är suveräna. Jag älskar dessutom att packningen är så enkel och kan göras samma dag man reser. Behöver inte ligga sömnlös och undra om jag glömt något …