• En löksoppa till helgen?

  Posted on september 24, 2009 by in Recept

  Funderar ni över vad ni ska laga till middag i helgen? Hur vore det med en löksoppa, gjord på mörad purjolök. En purjolök som handmörats utgör den absolut bästa basen för en lyckad soppa. Jag ger er två varianter på mörningsprocessen, den första är en repris som gått här tidigare i JAHAJA, den andra är relativt ny och bygger på användning av helt hemodlade produkter. Kanske är den andra något mer oraffinerad i anslaget men det kompenseras av att allt är närproducerat och framtaget under garanterat schyssta förhållanden. Inga djur har kommit till skada.
  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=1wnE4vF9CQ4&hl=sv&fs=1&]

  Här följer den andra

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=-0bhV_jO-V4&hl=sv&fs=1&]
  Andra bloggar om: , ,

  Relaterade bilder:

3 Responses so far.

 1. Slow skriver:

  Vi har massor med purjolökar hemma och planerar soppa med potatis. Efter ditt inlägg ska det minsann dansas och sjungas också! Och krya på dig.

 2. Jah Hollis skriver:

  Den här låten gick som en farsot runt på nätet för ett par-tre år sedan. Den finns i ett otal versioner, men (du får ursäkta) själv gillar jag den bäst utan lök:
  http://www.youtube.com/watch?v=mcrcx1abm2M

 3. Evan skriver:

  Slow: Det blir nog gott! Glöm inte att möra!

  Jah Hollis: Jag vet att den gick som en farsot och jag är helt fascinerad av den enkla teckningen och löken som går runt, runt. Den du hänvisar till är inte alls så kul, tycker jag. Men vi har väl inte alltid samma åsikt – hur kul vore det för övrigt?