• Bytt är bytt, kommer aldrig igen

  Posted on december 1, 2009 by in Övrigt

  Trots min förhållandevis konservativa syn på droger så har jag alltid tyckt att idén med sprutbyten är bra. Det är något som har pågått länge i Malmö-Lund och har varit mycket kontroversiellt, men har i stort betytt oerhört mycket för de svårt heroinberoendes möjligheter till att slippa smitta via orena nålar.

  Nu har också Stockholm bestämt sig för att prova detta och man kan tycka att det är förvånansvärt att det har dröjt så länge. Jag tycker att det är ett humant sätt att hjälpa människor som befinner sig i en nedåtgående spiral.

  Också i The Wire, säsong 3, testas denna metod av en djärv kommissarie. Han får skit för det men inte bara. Säsong 3 är också bra, kanske förstår jag det ännu bättre när jag nu ser den andra gången med Mats. Ja, så biten är jag.  

  Tisdag. Dagen före onsdag. Jag tackar för mina lediga onsdagar som jag betalar för själv, i och för sig, genom 25% avdrag på lönen men som ger mig så mycket som inte kan mätas i pengar. Jag målar då ibland. Redan nu ser jag våren i slutet av den mörka decembertunneln:

  Varför skulle annars våren tveka?

  Snart är det vår …. 

  Andra bloggar om: sprutbytesprogram Malmö-Lund, sprutbyte, våren, The Wire

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Niklas skriver:

  Bunny med sitt Hamsterdam!

 2. Evan skriver:

  Bäste The Wire-langare! Javisst känner man för Colvin. Han vill göra skillnad på något sätt. Jag tänkte på det igår när vi såg sista avsnittet att man blir inte riktigt klok på varför han gör det men i säsong 4 får man en känsla att det faktiskt finns ett socialt patos.