• Julklimat

  Posted on december 20, 2009 by in Övrigt

  Klimatkonferensen verkar till stor del har blivit en flopp. Rika länder stoltserar med att de är beredda att tillföra medel för olika projekt men det är mycket viktigare med livsstilförändringar. Hur ska vi få alla amerikaner att sluta köra sina bilar, bygga järnvägar, utveckla sina allmänna kommunikationer. Min amerikanske svåger Wayne sa en gång: The American loooves his automobile. Så är det nog. Och Kina – som vanligt vill man inte ha insyn i sina göranden. Var och en måste ta sitt ansvar men jag tycker nog att de stora bovarna måste skärpa sig först och främst. Det handlar om förändring NU! Läs också Maria Wetterstrand i DN.

  Här å andra sidan är klimatet en riktig hit! Snö, och kanske till och med till jul! Att skotta bort 15 centimeter snö efter nattens sista tillskott på brevlådan (och ingen tidning, hur skulle det gå till som vägarna här ute såg ut?), det hör inte till det vanliga i Skåne. Vackert! Vitt! Tyst! Stämning. Och förstås problem i trafiken.

  Nu önskar jag alla bloggvänner en God Jul. Hoppas att det blir så vilsamt som vi vill och att alla har det gott på sitt sätt. Namnsdagsvännerna lille julafton och julafton finns med på årets julkort:  

  Collage "I Paradisets lustgård" gjort i somras på Gerlesborgsskolan. Akvarell, papper, bibelpapper, foto. 

  Andra bloggar om: Jul, klimatkonferensen, skotta, collage, vila

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Alla Smutsiga skriver:

  Med önskan om en riktigt god fortsättning på jullovet. Nu är snön påväg att tyna bort men inte ska vi gå i lera och sörja för det. Våren står för dörren, det blir fint. Ha det gott!

 2. Alla Smutsiga skriver:

  Med önskan om en riktigt god fortsättning på jullovet. Nu är snön påväg att tyna bort men inte ska vi gå i lera och sörja för det. Våren står för dörren, det blir fint. Ha det gott!