• Fantastiska internet

  Posted on januari 11, 2010 by in Konst och kultur, Övrigt

  Ja, jag vet. Jag har tidigare gått igång så här, över hur fantastiskt internet är. Men jag kan inte låta bli. Jag måste igen. För det är så JÄVLA FANTASTISKT!

  De som är i mina barns ålder, sådär 25-30, för dem är ju också internet något som inte fanns med när de var små, inte i varje fall på det sätt som det finns idag (då räknade man uppkopplingsminuterna!). Så de håller kanske i viss mån med mig. Men för dem som föds nu är internet en självklarhet. De kommer aldrig uppleva min eufori – åtminstone inte över internet.

  Vad det var som fick mig att gå igång såhär? Jo, det var nog att jag fick mail idag från Jonas Karlsson. Ja, det var väl bara sådär sex ord. Sju med hans namn. Men ändå. Jag googlade för att ta reda på vilket som är hans "moderförlag" när jag hade läst hans skickliga novellsamling Det andra målet, mailade dem och bad dem vidarebefordra mitt mail till honom där jag berättade hur mycket jag gillade hans bok. Och pling! Så kommer det ett mailsvar från honom via förlaget. Jag har mailat författare förr. Jag inbillar mig att de blir glada när man gör sig besvär att höra av sig till dem. Och jag tyckte det var så gött att han faktiskt svarade så prompt. För prompt är ju just vad internet är!

  Så mail är en fantastisk grej. Men så har vi ju hemsidan, JAHAJA, bloggen. Allt man kan visa upp. Alla kontakter och vänner man kan få! Jag har fått flera riktigt goda vänner via bloggen. Vi har inte träffats men vadå? Jag vill påstå att våra möten, mina bloggvänners och mina, absolut är IRL. 

  Jag har fått kontakt med en syssling, helt okänd för mig tidigare, via hemsidan. En gammal bekant från barndomen, Syssen, har dykt upp. Ibland hör jag av någon ex-elev.

  Och så har vi musiken – Mats köpte mig The McGarrigle Christmas Hour via iTunes (fantastisk INTERNETGREJ). En låt fastnade jag speciellt för – Rebel Jesus av Jackson Browne. Ja, då går jag till Spotify (fantastisk INTERNETGREJ) och lyssnar på sådär 6-7 olika versioner av låten. Till exempel just denna.

  Googlar jag på min pappas namn (han dog 1969) så kan jag idag hitta honom via Projekt Runeberg (fantastisk INTERNETGREJ, ja, jag ska snart lugna ner mig) eftersom de har digitaliserat Vem är vem från de år då han var verksam som tandläkare (det var sånt man skulle vara för att hamna i Vem är vem, tydligen) i Malmö. 

  Ja, och så har vi youtube förstås. Vad ska man säga om det? Marvellous! Där kan jag till exempel njuta av en stor favorit: Sarah Silverman, en enastående komisk talang. Henne har jag fått tips om av en bloggbekant. Njut!

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=R5BNsze4gYI&hl=sv_SE&fs=1&]

  Andra bloggar om: youtube, iTunes, spotify, Projekt Runeberg, internet, Rebel Jesus

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Så lyckades du få kontakt med en av Mats gamla arbetskamrater via bloggen med. 🙂
  Jackson Browne är för övrigt en av mina gamla musikfavoriter, även om det var länge sedan jag köpte någon musik av honom. Jag har sett honom en gång med, på KB, tillsammans med David Lindley.
  Den här skivan är en av favoriterna:
  http://www.jacksonbrowne.com/discography/album/the-pretender

 2. Evan skriver:

  Jah, fast du gick ju in under kategorin ”goda vänner via bloggen”, bara så du vet! Fast det är klart, det blev två flugor i den smällen. Ikväll har vi sett Fish tank! Den du! Fast jag är nog lite sugen också på Avatar.