• Se upp

  Posted on maj 11, 2010 by in Resor

  Vi närmar oss Dalby centrum. Busschauffören, ny för mig på den här turen, säger i mikrofonen: "Nu vill jag säga hej då till er som ska gå av här, med några ord som Tage Danielsson en gång sa: Om du inte vågar se framåt och inte vågar se bakåt, så SE UPP."

  En sån avslutning på hemfärden kan vinna den största av busshatare. De enstaka bussresor jag numera gör mellan Lund och Dalby är ofta en källa till irritation för otåliga jag – det går så mycket fortare med bilen. Men med ambassadörer som den här busschaffisen, kan Skånetrafiken vinna även en sån som jag. Tankar, förutom resa, fick jag där på vägen.

  Tage Danielsson var ett snille. Både hans livsvisdom, hans humor och språkliga vighet, var något alldeles, alldeles underbart. Jag minns den djupa sorg många av oss kände när han dog. Det säger mycket.

  Fint att en busschaufför på buss 160 kan göra heder åt hans minne.  Lyssna här på en vän till Tage D, Monica Zetterlund, som han samarbetade med många gånger, när hon sjunger Olle Adolphsons sång, Trubbel:

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=C1E5iY6n1xk&hl=sv_SE&fs=1&]

  Också alldeles, alldeles underbart.  

  Andra bloggar om: Tage Danielsson, busschaufför, Monica Zetterlund, bussresa

  Relaterade bilder:

4 Responses so far.

 1. nilla|utanpunkt skriver:

  Tage, en hjälte, en absolut favorit. Ett geni. Tack för den påminnelsen!

 2. Evan skriver:

  Han kunde han!

 3. Mikael skriver:

  Det är modigt att inta det offentliga rummet. Och både sällsynt och svårt.
  160. Den linjen ska jag lägga på minnet.

 4. Evan skriver:

  Ja, den linjen är fin. Den går mellan här och där, då och då. Tyvärr mest då.