• Tre apor

    Posted on maj 12, 2010 by in Konst och kultur

    Jag läser ett utdrag ur Stephan Mendel-Enks bok "Med uppenbar känsla för stil" och blir djupt imponerad och påverkad. Utdraget förekommer i det nationella provet i svenska för elever i årskurs 3 på gymnasiet och texten handlar om Firman Boys. Men inte bara, det handlar om mansrollen och inte minst, författarens eget förhållande till denna.

    Någon vecka senare läser jag en lyrisk recension av Mendel-Enks roman "Tre apor" och har nu läst den två gånger. Jag är på sätt och viss lätt konfunderad över de översvallande recensioner som skrivits, trots att boken gjorde mycket starkt intryck på mig. För visst är boken välskriven, starkt berörande och mycket rolig. Men den är också ojämn i anslaget och faktiskt, kan jag tänka, rätt svår bitvis att förstå för oinitierade. Läs vad jag tycker här. Läs DN, GP, Sydsvenskan, Svenskan. Läs också en intervju med honom i Dalarnas tidning.

    Andra bloggar om: Stephan Mendel-Enk, judiskt liv, självmord, apor

    Relaterade bilder: