• Den lycklige nörden

  Posted on maj 26, 2010 by in Resor

  Jag mötte igår en person som älskar matte. Han talade om sitt nuvarande matteprojekt med sådan lycka och med en stark önskan att försöka få mig att förstå varför det han sysslar med är så fantastiskt intressant. Jag förstod svårligen men iakttog med förtjusning hans glädje.

  En äkta nörd. En mattenörd, lång bort från min egen nördiga tillvaro. "Känn hur det känns att måla, att färgen glider över ett papper med härlig yta, hur något växer fram i bilden som är en represenation av din egen känsla eller tanke." Så. Jag förstår att nörden är lycklig. Att det ger mycket att försjunka i något, veta mycket, kunna tillämpa mycket, kring det som är viktigt för en. Lyckans nörd.

   

  Love will tear us apart 

  En intressant artikel i DN idag ger kungligheter och prinsessor en ny vinkling. Barn som leker prins och prinsessa, kung och drottning – det ligger liksom utanför diskussionen om vi ska ha monarki eller inte. Jag minns hur intensivt jag som barn lekte i min ensamhet att jag var prinsessa – jag VAR prinsessa, onåbar, stark, vacker, vuxen. Ja, i leken är vi långt bort från Victoria och Daniel-diskussionen. Och leka bör man, annars dör man.

  Andra bloggar om: Bröllop, nördar, måla

  Relaterade bilder:

4 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  En lång bit upp i skolåren var jag bland de duktiga i matte. Men i gymnasiet blev allt i ämnet så abstrakt att jag tappade intresset (eller kanske bara inte förstod). Men det finns säkert en skönhet i den typen av avancerad matte om man begriper den.
  Beträffande den kungliga terminologin så hänger den väl med vidare upp i åren. Man blir kung i baren eller schlagerdrottning eller vad det nu är. De riktiga prinsessorna verkar dock inte alltid ha riktig kontroll över livet, i alla fall inte om man ska tro kvällstidningarnas krigsrubriker kring Madeleines privatliv.

 2. Mikael skriver:

  Willy Kyrklund skrev om matte på vad som lär vara ett fint sätt. Jag hade glömt bort det och har ännu inte hunnit läsa. Bra att du påminde.

  Men det går ihop, väl? I bilden.

 3. Evan skriver:

  Precis samma sak hände mig på gymnasiet! Och jag har känt en viss sorg över det, bland annat för att jag har sett många som faktiskt tycker det är så kul med matte! Och jag är lost in space, vad gäller det området. Men jag är fortfarande vass på huvudräkning.
  När du har läst Kyrklund så återkom gärna. Det skulle vara kul att läsa!

 4. Evan skriver:

  Och jo, det går ihop, ibland!!