• Sömnlös i Dalby

  Posted on augusti 9, 2010 by in Allmänt filosofiskt

  Ni som läser JAHAJA vet att jag ibland skriver om sömn. Det som ligger bakom den trenden är mitt eget ibland svårtillgängliga sovande.

  Som igår kväll. Lade mig snällt tidigt för att komma rätt inför jobbstarten i morgon (typiskt den sömnstörde – tror att det hjälper att lägga sig tidigt. Tji får vi ofta!) och det bara snurrade i skallen. Helsnurr, som en motor på högvarv. Axlarna uppdragna i sängen, händerna knutna. På gång, på språng. Varför?

  Jo, jag hade, bland annat inspirerad av tankar Jah Hollis fört fram och det faktum att jag ibland läser facebook via Mats inloggning, bestämt mig för att what the hell, jag går med så får vi se vad som händer. Så jag skaffade ett konto.

  Prompt kommer förslag på ett 20-tal facebookvänner (kontakter är väl ett bättre ord) som kan bli mina. Och jag tackar ja. Och sedan rullar det igång. Och det är kul och spännande. Men det blir ett sådant tempo, snabbt!

  Jag går ner till teven för att dra andan och tittar på en del av den hundraelfte filmatiseringen av Sense and Sensibility och förundras över vilken attraktion denna gamla roman om unga kvinnor som söker både make och verklig kärlek utövar på filmproducenter och serieskapare. Jag menar, kan man inte hitta något annat, något nytt, i den bokskatt som finns från det förflutna? Eller ägna sig åt nuet eller ännu hellre framtiden (min melodi) med en dystopiserie??

  Så jag tröttnar, går upp igen till datorn igen.

  Där har det ramlat in tolv mail. Alla knutna till facebook. Jag får chatmeddelande från tre håll och jobbar med min simultankapacitet för fullt en stund.

  Det kommer in ett meddelande från Tommy (via facebook). Hur kommer det sig egentligen att jag har valt att gå med i facebook? Han undrar hur jag har tänkt eftersom han själv är så kluven till fenomenet.

  Jadu. Jag vill testa. Se om det funkar att hålla på lagom nivå. Se om jag får några roliga kontakter. Jag vill se om det helt enkelt kan användas som ett kontaktnät på villkor som är OK för mig. Jag får se om jag klarar av att inte bli stressad av de meddelanden, förfrågningar, tankar och möjligheter som facebooksammanhanget ger mig. Annars får jag stänga mitt konto. Igen. För detta är andra försöket.

  För jag vill ju inte överge dig, JAHAJA.  

   

  Vet inte vilken fot jag ska stå på. Så tills vidare står jag på båda.  

  Andra bloggar om: JAHAJA, facebook, kluven, Sense and Sensibility, tv-serie

  Relaterade bilder:

6 Responses so far.

 1. Ingrid Enulf skriver:

  Dystopiserie…då hade du mått, va!?! Kolla Rapport eller Aktuellt – dystopi så det stänker om det!

 2. Evan skriver:

  Hehe. Men då är det ju på riktigt. Det är inte alls samma sak!

 3. Jah Hollis skriver:

  Jag var själv nära att skaffa ett Facebookkonto i dag, men ändrade mig till slut. Det jag är lite rädd för är just tiden, att få den att räcka till.
  Hoppas verkligen inte du offrar din blogg på Facebooks altare som så många andra verkar ha gjort.

 4. Evan skriver:

  Nej, nej, icke. Jahaja först! Blir det för trångt får jag stänga ner kontot.

 5. Mikael skriver:

  Jag öppnade ett konto för ett drygt halvår sedan och känner igen mig i stressen du beskriver. Därför kan det gå månader innan jag öppnar boken. Det som är roligt är att jag faktiskt fick kontakt med vänner som jag förlorat kontakten med.

 6. Evan skriver:

  Ja, det är väl delvis det jag hoppas på. Men ännu har jag inte fått napp.