• Som en regnbåge när man går runt hörnet

  Posted on oktober 6, 2010 by in Konst och kultur

  Idag träffade jag en god vän, efter alldeles för lång tid. Och magiskt krympte tiden sen vi sågs till intet, och vi fortsatte ungefär där vi var senast, om än med det gångna halvårets förändringar och händelser adderade. Det kändes gott att titta på ett kärt vän-ligt ansikte, att yppa det tunga och lätta om vartannat, med känslan att det landar med välkomnande självklarhet.

  Det är som Judy Collins sjunger i sin Song for Judy, "you’re like a rainbow coming around the bend". Så gott känns det att träffa en kär vän.

   

  Här är hon, under paraplyt. Inga regnbågar här dock 

  En annan sorts regnbåge finns för mig i boken, idag i "Solar" av Ian McEwan som jag nu har läst ut. Läs min recension av denna oerhört välskrivna bok här. DN, SvD.

   

  Andra bloggar om: Hetta, Solar, Ian McEwan, vänskap, regnbåge

  Relaterade bilder:

7 Responses so far.

 1. nilla|utanpunkt skriver:

  Tack för tipset. McEwan är ännu ny för mig, har precis börjat på Atonement. Jag vet, är hopplöst efter….

 2. Jah Hollis skriver:

  Jag var och tittade på din utställning tidigare i veckan. Jag saknade en gästbok att skriva i. Tanken är att det ska komma något på bloggen.

 3. Jah Hollis skriver:

  Hm, jag blev lite förvirrad av sångtiteln där. Song for Judith, heter den. Jag lyckades till och med få den att ljuda ut på Spotify som legat i träda länge på min dator.

 4. Jah Hollis skriver:

  Jag har inte greppat alla Spotify-finesserna än.
  Hur gör man till exempel en länk av en låt och lägger in i texten i ett inlägg som du gjort ovan?

 5. Evan skriver:

  Hej, Jah, hörde att någon som såg utställning hade frågat efter en gästbok, visste inte att det var du!! Jo, när man lägger in en länk så istället för länken tar du låtens namn i spotify och lägger inhttp://open.spotify.com/local/Johnny+Cash//Burning+Ring+of+Fire/165. Så kan det till exempel se ut!

 6. Jah Hollis skriver:

  Jo, det var jag som frågade efter gästboken.
  Och vad gäller Spotify så fattar jag principen, men inte det rent handfasta. Om jag markerar en låt och håller ner ctrl så tar jag alternativet att kopiera låtens URL, men när jag sedan skriver ut den adressen i ett dokument ser den inte ut som du beskriver den utan det blir bara låtens namn. Jag har inte testat hur det funkar i praktiken, men det kanske blir rätt i alla fall.

 7. Jah Hollis skriver:

  Uppenbarligen är det HTTP-länken man ska kopiera, eller?