• Jazzparty 2011 och ”Utrensning”

  Posted on januari 23, 2011 by in Resor

  Vill du läsa om den skakande och oerhört välskrivna boken "Utrensning" av Sofi Oksanen, sett genom mina läs-ögon, så läs här. Det är en bok som du inte bör missa! DN, Sydsvenskan, Svenskan.

  Vill du veta vad jag tyckte om gårdagens Jazzparty på AF? OM! Jag tyckte om! Nisse Landgren som spelade med Johan Norberg, Sofi Hellborg,  fantastiska Ralph & the Big Bang Group med Marc Breitfelder (och detta trots att de kallar sig bluesband, och trots att blues inte är min grej – de var toppen, en riktig big bang, inte minst den suveräna tyske munspelande Marc B).

  Det var en riktigt kul kväll! Mer sånt.  

  Andra bloggar om: Jazzparty, AF, Sofi Hellborg, Nisse Landgren, Marc Breitfelder, Johan Norberg

  Relaterade bilder:

16 Responses so far.

 1. Mats skriver:

  Jag måste säga att jag håller med dig, men i mina öron var nog Sofi Hellborg den största behållningen-överraskningen. Blues är ju min gamla grej och jag var därför kanske inte fullt så imponerad av Ralph, fast en sjungande trummis är kul! Och Marc Beitenflder tog verkligen ut svängarna, det vildaste munspel jag hört. Nisse och Johan lär finstämt. De jag hörde av resten av banden var mer slätstruket

 2. Mats skriver:

  Jag måste säga att jag håller med dig, men i mina öron var nog Sofi Hellborg den största behållningen-överraskningen. Blues är ju min gamla grej och jag var därför kanske inte fullt så imponerad av Ralph, fast en sjungande trummis är kul! Och Marc Beitenflder tog verkligen ut svängarna, det vildaste munspel jag hört. Nisse och Johan lär finstämt. De jag hörde av resten av banden var mer slätstruket

 3. Jah Hollis skriver:

  Med mig är det nog tvärtom.
  Jag kan alltid återvända till bluesen och lyssnade i helgen igenom de tre skivor Muddy Waters gjorde tillsammans med Johnny Winter (de dök lite oväntat upp på Spotify) och som blev en sista revival för Muddy några år innan han dog.
  Jazz däremot närmar jag mig med stor försiktighet även om jag vet att det finns sådant jag gillar inom det fältet med.

 4. Jah Hollis skriver:

  Med mig är det nog tvärtom.
  Jag kan alltid återvända till bluesen och lyssnade i helgen igenom de tre skivor Muddy Waters gjorde tillsammans med Johnny Winter (de dök lite oväntat upp på Spotify) och som blev en sista revival för Muddy några år innan han dog.
  Jazz däremot närmar jag mig med stor försiktighet även om jag vet att det finns sådant jag gillar inom det fältet med.

 5. Evan skriver:

  Munspelet var verkligen galet härligt. Fint med Spotify, att man kan lyssna in sig på en artist som man kommer att tänka på!

 6. Evan skriver:

  Munspelet var verkligen galet härligt. Fint med Spotify, att man kan lyssna in sig på en artist som man kommer att tänka på!

 7. Eva skriver:

  jazzparty ska jag också gå på när jag är i närheten.

 8. Eva skriver:

  jazzparty ska jag också gå på när jag är i närheten.

 9. Evan skriver:

  Det får du göra Eva. Men tänk på att de sker bara en gång om året!

 10. Evan skriver:

  Det får du göra Eva. Men tänk på att de sker bara en gång om året!

 11. Eva skriver:

  aha – ja då får jag vänta tills 2012

 12. Eva skriver:

  aha – ja då får jag vänta tills 2012

 13. Mikael skriver:

  Flugorna tar jag med mig. De mindes jag när jag läste din text. Detaljer är bra – också i recensioner.

 14. Mikael skriver:

  Flugorna tar jag med mig. De mindes jag när jag läste din text. Detaljer är bra – också i recensioner.

 15. Evan skriver:

  JAAA, det är flugorna, det är så starkt i boken. Hon återkommer till dem. De är äcklet.

 16. Evan skriver:

  JAAA, det är flugorna, det är så starkt i boken. Hon återkommer till dem. De är äcklet.