• Jussi

  Posted on januari 19, 2011 by in Övrigt

  När jag var liten hade vi en ungersk ung man boende hos oss under en period. Jussi heter han. Han var väldigt lång och förtjust i någon av/båda mina äldre systrar. Jag var inte så förtjust i honom. Han gav mig godis men det hjälpte inte.

  Kanske trängs hans namn undan inom mig nu av den andra Jussi, Jussi Björling, efter att ha hört tisdagens program, Nordegren i P1, om vår legendariske svenske tenor (hör honom här i en aria från Rigoletto). Det är en oerhört rörande historia som berättas i programinslaget. Som så ofta när jag hör något på P1 på vägen hem från jobbet så blir jag sittande kvar en stund i bilen för att lyssna färdigt.

  Om någon vecka är det 100 år sedan Jussi Björling föddes. Hans röst var påtagligt känslosam – ett drag som han säkert odlade. Men i lagom dos är han underbar att höra. En av många stora svenska operasångare.

  Radioprogrammet handlar om ett annat fenomen, Steve Jobs. Eftersom jag själv är Macanvändare är jag redan lite småfrälst även om jag också kan tycka, som de som intervjuas i programmet, att man exploaterar varumärket för hårt. Men att Apple tar fram bra och användarvänliga OCH snygga produkter, ja det ser jag att fler och fler tycker. Dock får man nu akta sig vad gäller iPhonen – garantin gäller inte i kyla!  

  Ja, suck, sådana problem hade man inte i Egypten! 

   

  Samtal mellan bofast och globetrotters 

  Andra bloggar om: Nordegren i P1, Rigoletto, Jussi Björling, jubileum, iPhone, Steve Jobs, Dalby

  Relaterade bilder: