• School makeover

  Posted on februari 15, 2011 by in Övrigt

  Det är något av school makeover över programmet 9A. Tanken att man med en snabb avgränsad fix ska kunna förändra. En patrull som åker till en skola och ger en massa råd och crash course, för att sedan lämna skolan. Med samma struktur, med samma grundförutsättningar.

  Serien väcker många tankar, inte alls bara ointressanta. Men i grunden handlar behoven om att det behövs mycket större resurser. Skolan behöver mer pengar för att bli bättre. Att sedan många lärare har mycket att lära, det är sant. Där behöver vi (verkligen) stöd till våra lärarutbildningar.

  Nej, jag säger, höj skatterna igen. Höj dem så att vi får in pengar till skolan som resursmässigt är modellerad efter elever som de såg ut för 100 år sedan när det lätt som en plätt gick att hålla lektion i 30-klasser med pekpinne, rotting och rädsla. Höj också skatten för att få in mer pengar till vården, inte bara till de gamla utan till oss alla. Jag betalar gärna mer i skatt, om jag får detta.   

   

  Hatshepsuts begravningstempel – en annan sorts skatt som vi nu är så glada att vi fick se i vintras 

  Andra bloggar om: Hatshepsut, 9A, höj skatten, resurser till skolan, resurser till vården

  Relaterade bilder: