• Ett stort kuvert med jättebokstäver

  Posted on mars 9, 2011 by in Övrigt

  Nu har det kommit igen. Ett jättekuvert i en lysande färg, orange-röd, med texten DIN ALLMÄNNA PENSION utvändigt i bokstäver i en storlek som får en att undra om det riktar sig främst till synskadade. Pensionsmyndigheten har varit framme igen.

   

  Kanske anar de den motvilja många av oss känner för att öppna kuvertet. Kanske därför den starka färgen och det uppmanande typsnittet? För jag får alltid samma impuls – att slänga kuvertet direkt. Varför? Jo, dels vill jag helst inte veta att min inkomst kommer att vara så mycket mindre när jag går i pension och att jag tjänar så väldigt mycket på att jobba längre (även om det i sig är rimligt). Och dessutom tycker jag det är så jobbigt att få veta att jag förmodligen har tagit alldeles för lite intresse i att placera mina pengar rätt för premiepensionen.

  Äh. Det finns annat att tänka på. Nuet. Hur göra det bra? Idag var det massage. Härligt. Ordlös njutning och behandling. De som kan behandla kroppen med sina händer har min fulla respekt. Och så läser jag en bra text av Per Svensson i Sydsvenskan om Olof Lagercrantz som föddes för 100 år sedan. Han kunde skriva han, Olof L.

  Och så går Spotify inställd på Joan Baez, min retroidol (lyssnade på henne som ung, sedan inte, och nu igen). Spotify är fantastiskt!  

  Andra bloggar om: Olof Lagercrantz, Pensionsmyndigheten, orange kuvert, pensionär, Spotify

  Relaterade bilder:

4 Responses so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Innehållet i kuvertet är en besvikelse. Speciellt om man, som jag, börjar få nog av jobbandet efter runt 40 år i olika anställningar. Kraven har inte blivit mindre och möjligheten att trappa ner nu verkar obefintlig.

 2. Jah Hollis skriver:

  Innehållet i kuvertet är en besvikelse. Speciellt om man, som jag, börjar få nog av jobbandet efter runt 40 år i olika anställningar. Kraven har inte blivit mindre och möjligheten att trappa ner nu verkar obefintlig.

 3. Evan skriver:

  Nej, det är samma överallt. Många är trötta och man känner att inget hänsyn tas till dem som är äldre och av naturliga skäl har mindre ork.

 4. Evan skriver:

  Nej, det är samma överallt. Många är trötta och man känner att inget hänsyn tas till dem som är äldre och av naturliga skäl har mindre ork.