• Shopping med möte

  Posted on mars 26, 2011 by in Resor

  Idag var jag i Malmö och shoppade. Det var en idé som uppenbarligen många hade, förutom jag. Butiker och gator var knökade med folk.

  Jag gick in i en av mina favoritbutiker, Palttina Konceptbutik på Baltzargatan. Det är en fin atmosfär i butiken, med trevlig ägare och personal och jag hittar ofta något jag gillar i klädväg. När jag var på väg att betala mitt nyförvärv, kom en kvinna in i butiken, tät följd av en annan, yngre person. Den äldre kvinnan talade amerikanska och hade uppenbarligen varit i butiken tidigare och skulle nu göra slag i saken och köpa något hon hade sett. Men hon hade svårt att bestämma sig.

  Det var en äldre kvinna, slående utseendemässigt. Långt svart hår och många silversmycken. Jag associerade till Joan Baez som jag snart ska lyssna på i Malmö.

  Hon stod där och provade och var i valet och kvalet och till sist så sa jag att jag tyckte det var jättesnyggt. "Do you really think so?" "Can I show you the other size?" Jag sa med eftertryck vad jag tyckte om det hon visade och klämde till med "And I have very good taste!" (Någon falsk blygsamhet har jag inte på den punkten). Hon höll med om det (dömde mig väl efter min oerhört raffiga gröna parkas).

  Jag fick anledning att gå tillbaka till butiken en stund senare. Jag fick då veta att detta varit den berömda fotografen Mary Ellen Mark och att hon hade köpt kläderna direkt efter att jag hade gått. Tjoho. Så goda är mina råd!

  Mary Ellen Marks utställning Twins visas just nu i Malmö på Galleri Magnus Åklundh. Jag ska definitivt ta mig dit. Hennes bilder är oerhört starka. Lyssna på reportage här: Se en del av hennes foton här:

  Kläderna jag köpte idag var helt i svartvitt. Det slår mig att de på så vis är som många av Mary Ellen Marks foton. Och – hon är ett år äldre än Joan Baez!  

  Andra bloggar om: Mary Ellen Mark, Joan Baez, Palttina Konceptbutik, goda råd, shopping

  Relaterade bilder:

One Response so far.

 1. Jah Hollis skriver:

  Inget slår att få träffa en kändis i verkligheten. 🙂