• Ett skånskt paradis

  Posted on juni 7, 2011 by in Resor

   

  Redan i april var jag på hugget för att boka en natt på fantastiska Skepparpsgården under den i år extralånga Kristiflygareledigheten. En enda natt fanns ett rum obokat – stället är mäkta populärt. 

  Vi var fem i bilen som drog iväg österut mot den för blicken så lena kusten. Haväng, Brösarp. Kullarna. Djuren. Och havet. Havet. Sol och vind, öppet, fritt, dalar, ängar. Paradisiskt. 

  Skepparpsgården är en kringbyggd sådan med delar så gamla som från 1700-talet. Gården har blivit flyttad två gånger, senast från Ravlunda skjutfält. Det är en oerhört fin gård med en riktigt kullrig innergård där man intar den fina frukosten som serveras om man så vill. Leif och Christel som driver stället och har gjort det i många år, har superkoll på alla som kommer och envar får sig ett snack med dem om man bara vill. För det är här man ska bo om man kort ska besöka

  Haväng. Jo, jag vet att jag har skrivit om Haväng förut. Men det är så enastående vackert! Man blir lycklig och lugn av att gå över ängarna, se de vackra hästarna i godan ro beta på de sluttande betesmarkerna. Höra vågorna slå mot stranden. 

   

  Hästar i sent kvällsljus

  En av de mer fantastiska sakerna med Haväng är att det inte är trångt alls! Det känns som att det borde krylla av folk där. Men icke sa Nicke, no way José. Haväng är till för alla som gillar den stora naturupplevelsen men också ogillar att trängas. Undertecknad är en sådan. 

  Mats och jag på väg nedför. Någon annan plåtade!

  Vi gick från Skepparpsgården till Brösarp vilket lär vara minst sju kilometer. Vi åt på mysiga gästis och gick sedan tillbaka till Skepparp. Lite möra i benen var vi men solen strålade och vyerna var enastående. Det kändes som att vi var ena lyckliga ostar som fick gå där, då. Tillbaka i Skepparp såg Sarisen en mammahäst med SMALT föl! Kolla bilden Julia tog: 

   

  Så vacker.

  Titta gärna på fler bilder från Haväng här.

  Andra bloggar om: Haväng, Brösarp, Brösarps gästis, Skepparpsgården

  Relaterade bilder:

7 Responses so far.

 1. Eva skriver:

  Tror jag ska ta och skriva ett blogginlägg en dag om när jag var där när jag var 11 år. Vackert är där, alltid.

 2. Evan skriver:

  Ja, det får du göra. Haväng gör djupt intryck.

 3. Jah Hollis skriver:

  Även Ulf Lundell har blivit inspirerade där ute på Österlen:
  http://www.youtube.com/watch?v=OasAOGQ8u9k

 4. Jah Hollis skriver:

  …inspirerad… heter det väl.

 5. Anonym skriver:

  Du jobbar väl nästan på Österlen, alltså inte det riktiga men wannabe. Österlen sträcker ju numera sig till Kristianstad och Trelleborg, i varje fall i mäklarögon.

 6. Jah Hollis skriver:

  Jag hörde någon stå upp-skojare som berättade om stockholmare som köpt hus på Österlen (precis som Lundell), ja strax utanför Hässleholm. 🙂

 7. Buy Articles skriver:

  I must appreciate you for the information you have shared.I find this information very useful and it has considerably saved my time.thanks:)