• Min kamp

    Posted on juni 26, 2011 by in Konst och kultur

    "En god bok ger oss en förnimmelse av att det är vår egen erfarenhet vi läser om." Så skriver Olof Lagercrantz i sin lilla essäbok "Om konsten att läsa och skriva". Detta stämmer väl på min bästa upplevelser som bokläsare – de ger mig många stunder av igenkänning.

    Min bror blev förvånad över att jag läste en bok som heter "Min kamp". Jag tycker det är rätt skönt att den titeln används av någon annan än Hitler. Knausgårds kamp, ja, det är en kamp som kanske inte egentligen är svårare än någon annans, men den är hans, eller hans autofiktiva om vi ska vara noggranna. Jag rekommenderar "Min kamp" varmt. Läs min recension här. Annars kan du läsa DN, Sydsvenskan, med flera. Observera att jag inte alls läst in mig på det oerhört myckna skrivandet kring boken. Jag har bara läst den.

    Andra bloggar om: Karl Ove Knausgård, Min kamp

    Relaterade bilder: