• 2 juli 2011

  Posted on juli 4, 2011 by in Resor

  Det var just nyligen min födelsedag. En mycket annorlunda sådan. Mamma som gick bort får tre månader sedan, fick både mig och min äldsta syster Andrea på sin egen födelsedag och nu är de båda borta.

  Som barn hatade jag att dela födelsedag med mamma och min syster. Särskilt mamma stal uppmärksamheten från mig, då hon ofta hade dambjudningar eller nåt på "sin" födelsedag. Märk den barnsliga vreden i detta! Jo, jag fick säkert uppmärksamhet jag med, men ville ha den odelad!!

  När jag nu har det som jag önskade då, så är det förstås på något sätt sorgligt. Men jag tror inte att jag är ensam i att känna njutning av den uppmärksamhet som ens födelsedagar ger, i större eller mindre omfattning.

  Jag menar, om folk inte kände som jag, att det är gött med uppmärksamheten, varför skulle de då gratta mig? I Facebook har jag blivit gratulerad av folk som jag har rätt sporadisk kontakt med. Det kändes fint att få en hälsning av dem. Jag känner då att jag betyder något för dem, att jag blir sedd den dagen.

  Vad säger ni? Är det egentligen inte en väldigt fin tradition? En person blir just en dag påmind om att han eller hon är omtyckt, till och med älskad, med konkreta bevis. Det är välgörande.

  Visst kan man fundera över hur det är för dem som inte får några hälsningar. Ja. Men inte behöva skämmas, utan fortsätta glädja sig över de vänligheter och den värme man själv får på sin dag. På tusen olika sätt. Värmen och innerligheten i uttrycken är det som vi tar in i våra hjärtan.

   

  Bästa födelsedagspresenten: En nytt fönster i trappan, som ger ljus och perspektiv. Ja, det gillas.

  Andra bloggar om: födelsedag, fönster, 2 juli

  Relaterade bilder:

8 Responses so far.

 1. Ingrid skriver:

  Jag skäms inte ett dugg för att jag älskar min födelsedag! En enda dag om året kan vi väl få njuta av att vara totalt egoistiska? ”För det är för min skull alla bullar är extra runda idag!” Inte idag då, utan på MIN födelsedag, som jag lånar ut en liten smula av till Annika… 🙂

 2. Ingrid skriver:

  Jag skäms inte ett dugg för att jag älskar min födelsedag! En enda dag om året kan vi väl få njuta av att vara totalt egoistiska? ”För det är för min skull alla bullar är extra runda idag!” Inte idag då, utan på MIN födelsedag, som jag lånar ut en liten smula av till Annika… 🙂

 3. Evan skriver:

  Ja, du vet hur det är att dela födelsedag … suck. Men det är en fin tjej att dela med.

 4. Evan skriver:

  Ja, du vet hur det är att dela födelsedag … suck. Men det är en fin tjej att dela med.

 5. Jah Hollis skriver:

  Jag förstår förtrytelsen över att inte få ha den dagen för sig själv, jag uppskattar fortfarande att bli uppvaktad. Som att fylla år på julafton ungefär (fast då har du ju namnsdag; och jag har det för mitt andranamn i morgon, torsdag).
  Grattis i efterskott i alla fall! Hoppas det var en fin födelsedag.

 6. Jah Hollis skriver:

  Jag förstår förtrytelsen över att inte få ha den dagen för sig själv, jag uppskattar fortfarande att bli uppvaktad. Som att fylla år på julafton ungefär (fast då har du ju namnsdag; och jag har det för mitt andranamn i morgon, torsdag).
  Grattis i efterskott i alla fall! Hoppas det var en fin födelsedag.

 7. Evan skriver:

  Hej Jah! Skönt att höra att du gillar att bli uppvaktad, du verkar ju fira dina dagar på trevligt sätt. Jag hade en riktigt fin födelsedag, faktiskt.

 8. Evan skriver:

  Hej Jah! Skönt att höra att du gillar att bli uppvaktad, du verkar ju fira dina dagar på trevligt sätt. Jag hade en riktigt fin födelsedag, faktiskt.