• Gerlesborgsskolan

  Posted on augusti 3, 2011 by in Konst och kultur

  Att gå på kurs på Gerlesborgsskolan är upplyftande, gripande och tröttsamt. I år har jag för andra gången varit där, denna gång på kritkurs.Lärarna Helena Isoz och Kerstin Rydh jobbar ofta konstnärligt tillsammans och så även på denna kurs. De lotsar oss genom kritmediet som är minst sagt brett.

  Varför är det då upplyftande? Jo, givetvis mycket på grund av den rent pedagogiska delen, att lära sig nya medier och få teknisk kunskap. Gripande är det för att det är så fantastiskt att befinna sig i en grupp med likasinnade och se omkring sig människor med lika stor kreativ lust som bottnar i ett starkt behov av att uttrycka sig. Och det är tröttsamt för att man jobbar SÅ hårt, vill så mycket och för att man öser ur sitt inre, man fokuserar totalt. 

  Miljön är en viktig del. Gerlesborg, platsen, är enastående vacker och förhållandevis orörd och oexploaterad. Skolan är liten och mysig, maten är riktigt god och materialbutiken välsorterad. Det är totaldagar. Att jag dessutom har fått några nya vänner gör inte det hela sämre.

  Jag återkommer med bilder på det som målades. Nu får det bli några bilder på platsen som är mycket väl värd ett besök. 

   

   Ett rum med utsikt, min utsikt i Gerlesborg

   

  Vackert i vatten

  I naturreservatet Valön där klipporna glimrar i rosa och grått. Underbart vackert. 

  En av dagarna tog vi oss, efter visst dividerande, till fantastiska Valön. Det är så makalöst vackert här, klipporna och hällarna är betagande och enorma. Vidder. När vi denna söndag tar oss dit är det varmt sedan flera dagar i Bohuslän och hatt och skugga är det vi mest tänker på, förutom målarmaterielen. Bara någon timme efter vår ankomst kommer ett kraftigt regn och åska och blixtar över oss. Rätt obehagligt men också imponerande. Naturens makter. Det blir snabb återresa till skolan och inomhusateljén.

  Man får i utvärderingen föreslå nya kurser. Jag föreslår, för andra gången faktiskt, något som kombinerar ord och bild. Få se om de tar mig på orden framöver. 

  Andra bloggar om: Gerlesborgsskolan, Kerstin Rydh, Helena Isoz, Valön

  Relaterade bilder: