• Strädelängan

  Posted on november 30, 2011 by in Konst och kultur

  Dalby håller på att bli sitt eget kulturcentrum! Snart behöver vi inte längre ta oss till den ena eller andra stan för att roa oss. För nu är snart Strädelängan iordningställd.

  Att ta hand om den gamla statarlängan från 1800-talet, renovera den och låta folk i byn köpa in sig för andelar i den ekonomiska föreningen har varit ett lyckat initiativ. Det har drivits av entusiaster i byn som sett en potential i den lilla längan som ligger alldeles intill stora vägen genom byn.

  Många frivilliga har ställt upp och hjälpt till med renoveringen, bland annat vår ständigt betrodde hantverkare Fredrik Zander som kan vårt hus utanom och innanom vid det här laget. Och nu kan han tydligen Strädelängan också!

  Tanken är att här ska det festas, här ska det fredagspubas, här ska man kunna ha kalas (fest där nästa sommar vore inte fel). Och – här ska man kunna ställa ut konst! Jahaja. Man tackar!

  Självklart har vi köpt en andel. I söndags premiärvisades Strädelängan och det var kö till andelsköpandet. Det finns tydligtvis ett stort behov av att göra Dalby mer till sitt eget, inte bara sovstadsbo här.

  Och, för övrigt: Louis Mitchell som ordnar med Jazzpartyt 21 januari, han har lyckats få till en konsert med Lillian Boutté, fredag 20 januari, i Dalby kyrka! Ett fantastiskt fint sätt att använda vår (!) vackra kyrka.

  Så här händer det grejer. Inget lugnt på landet, nej nej.

  Andra bloggar om: , , ,

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Mikael skriver:

  Vilket fint sätt att få det livat på landet.

 2. jahaja skriver:

  Vicken grej, Micke! Du är förste kommentatorn i Jahaja, andra generation. Grattis! Jo, vi försöker ha det så lajvat som det bara går!