• First Aid Kit

  Posted on december 3, 2011 by in Uncategorized

  Första gången jag hörde talas om First Aid Kit var det av Henrik som hade lagt ut en länk med de två tjejerna. Jag tror systrarna var 16 och 19 då. Jag blev helt förbluffad över deras röster som var STORA och fria. Sedan har jag lyssnat på dem till och från

  … och när erbjudandet kom från Sarisen att hänga med på picknickkonsert på Viktoriateatern så var svaret givet. Yes!

  Har ni varit på picknickkonsert? Jättebra idé! Man får sitta ner, folk har trevligt omkring, man äter medhavd mat, dricker medhavd dryck. Innan musiken kör igång, hinner man denna lite trötta, mörka decemberkväll få i sig mat, släcka törsten, växla några ord. Mats och jag, med Adam och Sarisen. Lokalen rymmer kanske 100-150.

  Förband är Big Fox, en Charlotta som sjunger och spelar tillsammans tillsammans med en multibegåvad Gerda. Riktigt, riktigt bra! Vi köper den nyutkomna skivan av räven själv.

  Och sedan kommer de, systrarna Söderberg, a k a First Aid Kit. De sjunger exakt, de är väl förberedda, proffsiga, de är roliga, vänliga, skojiga och SOM DE SJUNGER!  Om ni därute får chans att se och höra duon så ta den. De är oerhört bra. Vid ett tillfälle sjunger de utan mikrofoner i den lilla lokalen och då börjar jag nästan gråta, det är så fint. Åh. Åh. Ah.

  Lyssna på fantastiska  The Lion’s Roar

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=cl5FdvRR4pQ&w=560&h=315]

  som de gjorde igår eller lyssna på deras hyllning till Patti Smith vid hennes Polarprismottagande.

  Läs Sydsvenskan – jag iakttog den helt förtrollade recensenten från nära håll!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Relaterade bilder:

5 Responses so far.

 1. Mikael skriver:

  Jahaja, de är ju helt otroligt skitbra.
  Tack, de har jag aldrig hört tidigare.

 2. Jah Holis skriver:

  Det är en stor, läsvärd artikel om dessa systrar (vars pappa spelade i Lolita Pop) i senaste numret av det svenska musikmagasinet Sonic.
  http://www.sonicmagazine.com/

 3. jahaja skriver:

  Tack, Jah, såg att där också var en intervju med PJ Harvey som är spännande.

  • Jah Holis skriver:

   PJ Harvey har gjort årets skiva, både enligt Sonic och brittiska Mojo som är mitt rockmagasinshusorgan. Mojo har också en intervju med henne.