• En katt på Wall Street

  Posted on december 21, 2011 by in Uncategorized

  På väg till bilen ser vi en katt stå med krökt rygg intill ett buskage. Intensiteten, koncentrationen i kroppen. Plötsligt – in bland buskarna. Strax ut, bärande på något i munnen. En mus. Hållningen är den hos en som nu skördat sitt offer och njuter av det. Med samlad hållning, lätt krökt svans, försvinner den bort för att sluka musen.

  Bilden fastnar i mitt minne med stor skärpa. En association kommer för mig, kanske efter jag på Svt Play försökt ta mig in i en film om Lehmann Brothers (utan framgång). Katten påminner mig om en kostymklädd nisse på Wall Street. En yuppie på väg, med beslutsam min, att skörda ekonomiska vinster, så stora som möjligt.

  Någon enstaka gång, självklart sällan, kan det kanske bli svårt för er läsare av Jahaja att koppla ihop mina tankar med med något aktuellt. Men ni som är smarta fattar vart jag är på väg: En annan nisse, Tomtenisse, väntar bakom knuten, en knut på sådär tre dagar (ja, tjata inte om mitt kassa bildspråk, läs någon annans blogg DÅ!). Kanske kommer han, kanske inte. Kanske kommer han bara i form av god stämning och vila. Och det är i så fall inte illa pinkat (fast pinkar tomten, det är frågan?).

  God jul, alla!


  Andra bloggar om: , , ,

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Mikael skriver:

  Jo, det gör nissen, eller är det nissan? Han, eller hon, sitter ner vare sig det rör sig om nummer ett eller två.

  Jag gillar att girigheten blev en instinkt. Och med rätt miljö kan de egenskaperna nog putsas och övergå till både en och annan generös handling.

  God Jul, Eva!

 2. Jah Hollis skriver:

  Tack för den fina hälsningen och God jul och Gott nytt år till dig och Mats!