• Salong Strädelängan

  Posted on oktober 3, 2012 by in Övrigt

  Nu har jag varit med om något som var så rätt som det kan bli. För mig. Jag har deltagit i ett riktigt gott samtal.

  Peter S, en av oss andelsägare i den gemensamt ägda Strädelängan kom på en lysande idé. Huset, som vi kan använda hur vi vill, skulle vara platsen för samtal kring olika ämnen, en Salong Strädelängan. Hans tanke var att under lite mer organiserade former diskutera viktiga ämnen.

  Jag i Strädelängan en lycklig dag i juli

  För mig var onsdagkvällen det första besöket i salongen (som verkligen inte är någon ”salong” under de enkla takbjälkarna i 1800-talshuset). I kväll var ämnet civilkurage.

  Med hjälp av Peter som en sorts moderator, fick vi till ett omväxlande och kreativt samtal. Olika aspekter av ämnet avhandlades, mer eller mindre personliga och allmängiltiga och det gav mig verkligen bekräftelse på det jag vetat länge: Det goda samtalet för oss längre än den ensamma tanken!

  Jag kommer dyka upp på nästa möte i salongen. Det ska handla om medierna och i vilken grad de styr våra liv och tankar.

  Andra bloggar om: , ,

  Relaterade bilder:

2 Responses so far.

 1. Ingrid E skriver:

  Så härligt! Tycker att det är alldeles för få riktiga samtal i dag. Allt ska gå så fort och meningarna blir som sms.

 2. Jahaja skriver:

  Ja, det är i samtalets miljö som vi får nya infallsvinklar och ser livet från olika perspektiv. Och det är så spännande!