• Med klackarna uppe i taket på AF

  Posted on januari 23, 2013 by in Konst och kultur

  Jahaja, då har det varit Jazzparty på AF igen! Gode vännen Louis Mitchell ordnar sedan fyra år denna fantastiska kväll som ger en fullt upp för öron primärt, för ögon och ben sekundärt.

  Kvällen börjar tidigt och man välkomnas av Lufsen Swingers i entrén. Det känns som man direkt tas upp till rätt euforinivå, och sedan går man runt i huset under kvällen och diggar. Vi lyssnar på Salongsorkestern som alltid är bra, men i år extra så. Detta är i AF:s stora sal och det finns gott om plats att svänga de lurviga. Runt omkring oss dansar jätteduktiga unga lindy hoppare, de är verkliga ekvilibrister. Fast ännu mer, kanske, njuter jag av att se ett antal äldre par (som vi, då!) som trots åldern svänger runt, om än kanske inte lika snyggt …

  Joe Spinacis combo spelar med lundatjejen Miriam Aïda som sångerska, med hennes stora röst och utstrålning. Vi lyssnar på Harri Stojka, en supertalang på gitarr som spelar romsk musik. Med sig har han bland annat begåvad sångerskan och scenpersonligheten Jelena Krstic. Wowowow! Det är röj och tempo.

  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=azxa95ptTZY]

  Och just innan vi ska gå tar vi oss ner till Café Athen och lyssnar på galna och begåvade gruppen Jump4Joy. Tala om röj! Tala om glädje. Det spritter i kroppen på oss där vi står och småhoppar med vännerna Katarina och Lars. Öronen har fått sitt. Så även ögon och ben. Och glad är man.

  Jag får säga att jag beundrar vår vän Louis som tar sig an detta arrangemang med sådan glädje och seghet. Mycket ska tänkas på, inget är säkert förrän kvällen är där. Som i år fick Bob Kerr’s band (en ofta anlitad grupp av Louis) snöhinder i England och kunde inte ta sig till Sverige. Även sånt måste man räkna med som arrangör. Låt oss säga att det trots detta verkligen inte gick någon musikalisk nöd på oss.

  We’ll be back! Nexta år!

  Andra bloggar om: , , , ,

  Relaterade bilder: