• Söder om landsvägen

  Posted on april 1, 2013 by in Uncategorized

  För att fira min lyckade hemutställning tar vi oss till den del av Skåne som ligger söder om landsvägen mellan Ystad och Simrishamn – riktiga Österlen, i varje fall enligt de som bor där!

  Vi har bokat rum på B&B nära Sandhammaren. På vägen stannar vi i Kåseberga. Trots den starka solen är det isande kallt och vi får söka lä vid en husvägg.

  DSC_1435

  I lä mötte jag denna pimpade vovve. Fönas varje dag …

  Österlen så här års är ett gytter av vimplar och flaggor och olika attribut som ska locka besökare till konst, mat, keramik, you name it. Man blir lätt trött. Men vi hamnar på ett riktigt bra ställe, Keramika Fantastia där Eva Troedsons keramik säljs av henne själv. Hon gör verkligen kvalitetsgrejor. Eva själv är en sympatisk person som öppenhjärtligt berättar om sitt liv. Hon är utbildad i keramik relativt sent i livet, på Capellagården. Vi gillar henne skarpt och rekommenderar ett besök dit!

  DSC_1441

  Rakuglober med hästhär. Ja, faktiskt.

  DSC_1442

  Afrodites hjärtslag kallar Eva dessa väggskulpturer. Också raku.

  Före sovandet äter vi på Ingelstorps restaurang. Det är grejer! Mycket gott och prisvärt. Mats äter husmansmeny och jag spätta. Mums! Här kan man också sova om man vill.

  Fast vi bor istället på Hagebo bed and breakfast som är Åsa Forsblads och hennes mans. De har, förutom sin uthyrning av rum, del i Marsvinsholms  teater och ska nu försöka ro i land dessa två projekt. Säkerligen full rulle i sommar. Åsa är en trevlig värd och rummet utmärkt. Läget är suveränt, nära Sandhammaren och Backåkra.

  DSC_1470

  Strandfynd.

  DSC_1464

  Snart 66-årigt strandfynd får vårkänslor

  Vi kör en sväng till Skillinge som har ett antal butiker och konstnärer men kanske framför allt en omfattande gammal bebyggelse som går vindlande genom byn. Det samma gäller för Simrishamn som också besöks.

  DSC_1481

  Vackert hus i Simrishamn skuggas av annat.

  Var vi än är på denna sydöstliga tvådagarstur hamnar vi förr eller senare på en bänk. Där sitter vi en stund och lapar sol. För i luften är det vara 2-3 grader. Snön ligger i drivor utmed landsvägarna här.

  På väg åter till Dalby ser vi hur biltermometern stiger. När vi kommer till vår by har temperaturen stigit med 7 grader.

  Våren är här. Väl!?

  Andra bloggar om: , , , ,

  Relaterade bilder: